Makkelijke en sterke kamerplanten

Makkelijke kamerplanten kopen

Top 8 makkelijke kamerplanten

Makkelijke kamerplanten kunnen tegen een stootje. Deze sterke binnenplanten behouden lang hun sierwaarde en stellen minder eisen aan de hoeveelheid water of lichtintensiteit. Onderstaande makkelijke kamerplanten zijn ook ideaal voor kantoor.

Top 8 makkelijke kamerplanten:

#1 Dracaena Drakenbloedboom

De Dracaena is een makkelijke grote kamerplant. De plant vereist weinig licht en water. De Draceana is op de webshop in verschillende varianten te koop.

#2 Sansevieria Vrouwentong

De Sansevieria is qua verzorging een makkelijke kamerplant. Ongedierte kan zich niet makkelijk hechten aan het stugge blad. De Sansevieria kan weken zonder water en doet het goed op zowel een donkere als lichte standplaats.

#3 Aglaonema Chinees groen

De Aglaonema is een mooie kamerplant die zeer sterk is. De plant heeft weinig water nodig en is makkelijk in verzorging.

#4 Kentia Sierpalm

De Kentia palm, die oorspronkelijk van een eiland ten oosten van Australië komt, is een mooie plant om ruimtes op te vullen. Deze kamerplant is een makkelijke plant om te verzorgen en daarom ook een populaire plant voor op kantoor.

#5 Ficus LyrataTabaksboom

De Ficus Lyrata is een sterke ficus soort die graag op een lichte standplaats staat. Deze binnenplant heeft harde grote bladeren die niet snel van de plant afvallen. Dit in tegenstelling tot veel andere Ficus soorten.

#6 Cactus Cowboycactus

De Cactus is een binnenplant die bekend staat om de kleine hoeveelheid water die hij nodig heeft. De meeste cactussen kunnen prima overleven als zij 1 maal per maand water krijgen. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig en is dus een makkelijke kamerplant.

#7 Yucca Palmlelie

De Yucca is een makkelijke binnenplant omdat hij weinig water nodig heeft. De plant kan er prima tegen als hij een aantal weken geen water krijgt. De Yucca kan op een lichte standplaatst staan.

#8 Beaucarnea Olifantenpoot

De Beaucarnea, ook wel olifantenpoot plant genoemd, is een makkelijke kamerplant. De binnenplant vereist weinig water en staat graag in direct zonlicht. De Beaucarnea is de ideale plant om te kopen wanneer je weinig tijd en energie wil besteden aan verzorging.

Hydrocultuur planten

Ook planten op hydrocultuur zijn makkelijke kamerplanten. In tegenstelling tot grondplanten kunnen hydrocultuur planten constant in water staan. Aan de hand van een watermeter kun je bijhouden hoeveel water de plant op dat moment heeft. Het voordeel is dat je makkelijk de juiste hoeveelheid water kunt geven en je de plant minder vaak water hoeft te geven. Een bijkomend voordeel van Hydroplanten is dat ze minder kans hebben op ongedierte.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »