Bananenplanter plantenbakken

Bananenplanter informatie

Bananenplanter plantenbakken.

Omschrijving Bananenplanter

Plantenbakken gemaakt van fiberglas uitgerust met natuurlijke Abaca bananenvezel zijn bijzondere plantenbakken. Elke plantenbak heeft een natuurlijke uitstraling en een unieke afwerking doordat elke pot met de hand is gemaakt.

Productie van Bananenplanter

Het productieproces van bananenplanters (Plantenbakken uitgerust met gewoven Abaca bananenplant vezels) omvat meerdere stappen. Allereerst dient de basis pot te worden gemaakt. Deze wordt van fiberglas gemaakt en hiervoor gebruikt men diverse mallen om de fiberglas matten en hars aan te brengen. Wanneer het fiberglas mengsel voldoende is uitgehard wordt de mal verwijderd en is de plantenbak klaar voor de tweede fase.

De tweede fase omvat de winning en bewerking van de bananenplant vezels. De vezels worden gewonnen uit de stam van de bananenboom en zijn soms wel 3 tot 4 meter lang. Deze vezels zijn sterk en licht van gewicht en worden met meerdere tegelijk gewoven tot de gewenste afwerking. Na het weven worden deze ‘’touwen’’ op de fiberglas plantenbak aangebracht met kunsthars.

De vezels worden gewonnen uit de Abaca bananenboom. Net als andere soorten bananenbomen bestaat deze plant uit wijde bladschede die zich aan de bovenzijde van de plant spreiden. De vezels die deze plant produceert worden ook manillahennep genoemd. Oorspronkelijk komen deze bananenbomen voor op Manilla, vandaar de naam manillahennep.

Eigenschappen Bananenplanter

  • Waterdicht Door zijn stevige fiberglas basis zijn deze plantenbakken waterdicht.
  • Handgemaakt Alle plantenbakken in deze uitvoering zijn met de hand gefabriceerd. Hierdoor kent elke pot een unieke afwerking.
  • Niet geschikt voor buiten Deze bloempotten serie is niet geschikt voor gebruik buitenshuis.
  • Niet vorstbestendig Bananenplanter bloembakken zijn niet vorstbestendig.
  • Niet uv-bestendig Bananenplanter plantenbakken zijn niet uv-bestendig.
Bananenplanter kopen

Bananenplanter plantenbakken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »