Betonnen plantenbakken

Beton informatie

Beton plantenbakken.

Omschrijving Beton

Plantenbakken van beton zogenaamd Ridged cement (stevig cement) worden steeds populairder. Vanwege hun tijdloze karakter en stoere afwerking passen deze plantenbakken in elke ruimte, zowel binnen als buitenshuis.

Productie van Beton

Het productieproces van een betonnen plantenbak is relatief eenvoudig. Indien de plantenbak puur en enkel van beton is gemaakt werkt met met een mal. Deze mal is een negatief van de plantenbak, hier wordt het reeds aangemengde betonspecie in gegooid en in de oven uitgehard. Vervolgens wordt de mal verwijderd en is de plantenbak af, op de afwerking na.

Ridged cement is een variant van deze klassieke methode om plantenbakken te fabriceren. Ridged cement maakt naast cement ook gebruik van glasvezel, zand en steengruis. Glasvezel zorgt hier voor stevigheid in de vorm van flexibiliteit, door deze toevoeging is het minder breukgevoelig dan klassiek beton. Zand en steengruis zorgen voor een ruwe afwerking en een unieke finish.

Ridged cement laat zich makkelijker bewerken dan klassiek beton. Diverse series zijn uitgerust met horizontale of verticale strepen dat zorgt voor een moderne twist aan een klassieker.

Eigenschappen Beton

  • Niet waterdicht Plantenbakken van beton of plantenbakken van ridged cement zijn niet waterdicht.
  • Deels handgemaakt Het grootste gedeelte betonnen plantenbakken is met de hand afgewerkt.
  • Geschikt voor buiten Deze bloempotten serie is geschikt voor gebruik buitenshuis.
  • Vorstbestendig Beton bloembakken zijn vorstbestendig.
  • Uv-bestendig Beton plantenbakken zijn uv-bestendig.
Betonnen plantenbak kopen

Betonnen plantenbakken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »