Houten plantenbakken

Houten informatie

Houten plantenbakken.

Omschrijving Houten

Houten plantenbakken zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten die te bedenken zijn. Hout keuze varieert van milieuvriendelijk hardhout tot steigerhout en zelfs teakhout wordt gebruikt voor de fabricage van houten plantenbakken.

Productie van Houten plantenbakken.

Het productieproces van een houten plantenbak is afhankelijk van het soort plantenbak. Deze is op te splitsen in twee soorten, de eerste is de fabricage plantenbak en het tweede soort is de houten plantenbak uit 1 stuk hout.

Allereerst de fabricage plantenbak. Vaak zijn deze soorten plantenbak uitgerust met een houten of stalen frame dat zorgt voor de stabiliteit en stevigheid. Aan dit frame worden de opmaat gezaagde planken bevestigd en vervolgens afgewerkt. Afhankelijk van het gebruiksdoel wordt de plantenbak niet of wel afgewerkt met een duurzame laklaag.

Het tweede soort houtenplantenbak is de bloempot gemaakt uit 1 stuk hout. Hierbij wordt een stuk hout geselecteerd dat de juiste afmetingen heeft. De volgende stap is het drogen van het hout. Afhankelijk van het stuk hout en de temperatuur van de ruimte in combinatie met de luchtvochtigheid kan dit wel een jaar duren.

Zodra het hout het juiste vochtigheidspercentage heeft bereikt begint het wegslijpen van het overtollige hout. Dit gebeurt machinaal met steeds verschillende snijvlakken. Wanneer al het overtollige hout is weggeslepen begint de afwerking, dit gebeurt met diverse korrels schuurpapier waardoor er een steeds fijnere afwerking ontstaat. Doordat elk stuk hout uniek is zal ook elke plantenbak een uniek karakter hebben.

Eigenschappen Houten plantenbakken.

  • Wel/niet waterdicht Indien de pot is uitgerust met een laklaag aan de binnenzijde of een plastic doek aan de binnenkant is de plantenbak waterdicht. Als dit er niet is dan is de plantenbak niet waterdicht.
  • Handgemaakt Vrijwel alle houtenplantenbakken zijn handgemaakt.
  • Geschikt voor buiten Vrijwel alle houten plantenbakken zijn geschikt voor buiten. Houdt er wel rekening mee dat diverse soorten hout kunnen verweren.
  • Vorstbestendig Houten plantenbakken zijn vorstbestendig, mits deze zijn uitgerust met een mogelijkheid tot afwatering.
  • Uv-bestendig Houten plantenbakken zijn uv-bestendig, dit is echter wel afhankelijk van de afwerking.

Houten plantenbakken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »