Parelmoer plantenbakken

Parelmoer informatie

Parelmoer plantenbakken.

Omschrijving Parelmoer

Plantenbakken van parelmoer vallen onder de noemer ‘’ exclusieve plantenbakken’’. Dit zijn tijdloze ontwerpen waarbij elke plantenbak geheel uniek is. Plantenbakken van parelmoer kennen een fiberglas basis, welke vervolgens wordt uitgerust met de binnenkant van oesterschelpen. Deze parelachtige binnenkanten worden gepolijst tot een ivoorglanzende afwerking.

Productie van Parelmoer plantenbakken.

Het productieproces van een parelmoer plantenbak omvat meerdere stappen. Allereerst dient de basis pot te worden gemaakt. Deze wordt van fiberglas gemaakt en hiervoor gebruikt men diverse mallen om de fiberglas matten en hars aan te brengen. Wanneer het fiberglas mengsel voldoende is uitgehard wordt de mal verwijderd en is de plantenbak klaar voor de tweede fase.

Fase 2 omslaat het aanbrengen van oesterschelpen. Deze zijn een bijproduct in de visindustrie en dienen op deze wijze een blinkend laatste doel. Alle schelpen worden eerst handmatig gepolijst tot deze een ivoor kleurige gloed kennen en geen imperfecties bevatten. Vervolgens worden deze tot de juiste vorm geknipt, afhankelijk van de serie zijn dit vierkante stukken of driehoekige schelpen.

Als laatste stap worden de gepolijste oesterschelpen handmatig aangebracht op de plantenbak en waar nodig op maat geknipt. Deze schelpen worden bevestigd met kunsthars en ook deze wordt wanneer de pot af is gepolijst.

Rechte vlakken van parelmoer plantenbakken zijn uitgerust met gemalen oesterschelpen welke niet geschikt waren tot verwerking aan de buitenkant. En afgewerkt met meerdere lagen hoogwaardige lak.

Parelmoer close-up

Eigenschappen Parelmoer

  • Niet waterdicht Deze bloempotten serie zijn niet geheel waterdicht
  • Handgemaakt Alle plantenbakken in deze uitvoering zijn met de hand gefabriceerd. Hierdoor kent elke pot een unieke afwerking.
  • Niet geschikt voor buiten Deze bloempotten serie is niet geschikt voor gebruik buitenshuis.
  • Niet vorstbestendig Deze bloempotten serie is niet vorstbestendig.
  • Niet uv-bestendig Deze bloempotten serie is niet uv-bestendig.

Populaire Parelmoer

Hieronder zijn de drie meest populaire Parelmoer plantenbakken series opgenomen.

Parelmoer plantenbakken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »