Polystone plantenbakken

kamerplanten beoordelingen

Polystone plantenbakken.

Omschrijving Polystone

Polystone is een uniek product op het gebied van plantenbakken. Het ziet eruit als massief en zwaar steen maar is van lichtgewicht materiaal en zowel stevig als duurzaam. Polystone planters zijn verkrijgbaar in diverse series, kleuren en vormen.

Productie van keramiek

Het productieproces van een polystone bloembak is iets waar niet veel informatie over wordt vrijgegeven. Toch hebben wij het proces kunnen lospeuteren bij de fabrikant.

Het proces lijkt in bepaalde maten op het proces van het maken van keramieken plantenbak. Er wordt begonnen met een geheim mengsel van kunststof met gemalen steen. Dit wordt vervolgens door middel van een oude, ambachtelijke traditie als pasta met de hand in de mallen gedrukt. Opmerkelijk hierna is dat zij dit laten hard worden op kamertempratuur en niet in tegenstelling tot andere materialen afbakken in de oven.

Eigenschappen Polystone

  • Niet waterdicht Het materiaal, polystone is van nature licht poreus en hierdoor niet waterdicht.
  • Handgemaakt Plantenbakken gemaakt van Polystone zijn met de hand gemaakt.
  • Niet/Soms geschikt voor buiten Over het algemeen is polystone niet geschikt voor buiten, er zijn echter bepaalde series die dit wel kunnen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat er een afwateringsgat wordt geboord.
  • Niet vorstbestendig Polystone bloembakken zijn niet vorstbestendig.
  • Niet uv-bestendig Polystone plantenbakken zijn niet uv-bestendig.

Series Polystone

Polystone plantenbakken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren/ modellen en series, hieronder zijn de vier meest populaire polystone plantenbakken series opgenomen.

Series Polystone

Hieronder enkele voorbeelden van opgemaakte planten in Polystone plantenbakken.

Polystone plantenbakken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »