Watermeter voor hydrocultuur- en grondplanten

Watermeter voor hydrocultuur- en grondplanten

Watermeter kopen. Voor grondplanten en hydrocultuur planten (wordt gratis geleverd bij de aanschaf van hydrocultuur planten).


Informatie

Deze watermeter werkt alleen juist indien deze op de bodem van de plantenbak of inzethoes staat.

hydrocultuur watermeter

Hydrocultuur water geven

  • Geef de hydrocultuur plant water tot OPT (optimaal). Geef de plant alleen water tot MAX (maximaal) wanneer de plant binnen 10 dagen droog staat.
  • Nadat de watermeter op MIN (minimaal) staat dienen de wortels vier dagen te luchten voordat de plant opnieuw water krijgt.

Grondplanten water geven

De meter werkt alleen juist in combinatie met vulcastrat. Geef de plant water rondom de wortelkluit zodat het water via het vulcastrat naar de bodem zakt. Geef water totdat de meter beweegt. Binnen 24 uur dient de meter weer op MIN te staan. Op deze wijze staan de wortels niet in een laagje water. Dit is immers dood oorzaak nummer 1 van grondplanten.

Geef nooit water indien de watermeter niet geheel gezakt is. Kijk bij de kamerplanten hoevaak de planten water nodig hebben. Hanteer hierbij onderstaande frequentie. 

1x per week (zomer), 2x per maand (winter)
Palm, ficus, philodendron, schefflera, scindapsus, aralia, musa, bamboe, anthurium, alocasia en spathiphyllum

2x per maand (zomer), 1x per maand (winter)
Dracaena, aglaonema, auracaria
 
1x per 3 weken (zomer), 1x per 6 weken (winter)
Cactus, yucca, beaucarnea, zamioculcas, crassula, pachira, cycas, sansevieria

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »