Aglaonema - Plant van de maand

Aglaonema - Plant van de maand

De herfst begint langzaam écht om de hoek te kijken: de dagen worden korter en we brengen met zijn allen meer tijd in huis door. Dat geeft des temeer reden om aandacht te besteden aan het groen in huis. De plant die in de maand oktober in het najaarszonnetje zetten, is de Aglaonema.

Soorten & maten

De Aglaonema is een makkelijke, volle kamerplant die voor mensen zonder groene vingers makkelijk te onderhouden is. Het blad van de Aglaonema kan een zilveren, gele of rode gloed hebben, maar de meesten zullen hem kennen met de lichtgroene bladen. Ondanks de verschillende kleuren is de Aglaonema altijd te herkennen aan de iconische tekening op het blad. Word je blij van een speelse jungle en durf je toffe combinatie van prints wel aan? Dan is een verzameling van verschillende soorten en maten Aglaonema’s hartstikke geschikt voor in jouw huis.


Naam

Deze kamerplant behoort tot de familie Aracea, die ook bekend staat als Aronskelken. De naam van deze plant is een samenstelling van het Grieke agláos en néma, wat schitterende draad betekent. Het is een bescheiden bloeier, maar de ontdekkers hadden een scherp oog: de mannelijke bloemen hebben piepkleine, glimmende meeldraden.

Aglaonema is de plant van de maand
Aglaonema is de plant van de maand

Oorsprong van de Aglaonema

De subtropische regenwouden van Thailand, Maleisië en Indonesië zijn de thuishaven van de Aglaonema. Het bladerdak van de grote bomen en struiken zorgen ervoor dat de plant een mooie schaduwplekje heeft. Ook thuis waardeert de Aglaonema een plek in halfschaduw tot schaduw. Over de verzorging van de woonplant van oktober binnenkort meer!

Bekijk het assortiment met verschillende Aglaonema's.
Aglaonema assortiment

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »