Aglaonema - Verzorging

Aglaonema - Verzorging

In deze maanden wat extra aandacht aan de Aglaonema. Al eerder hebben we verteld wat de oorsprong is en over de verschillende varianten van de Aglaonema. Deze keer lees je meer over hoe je deze kamerplant kunt verzorgen. Zoals al eerder verklapt, hoef je daar geen groene vingers voor te hebben.

Standplaats van de Aglaonema

Om de Aglaonema blij te houden, vindt hij het leuk om op een licht standplaats te staan. Overigens niet in de felle zon, want dan kan veroorzaken dat zijn bladen verbranden. Overigens houdt hij ook niet van té koud: zijn water mag niet te koud zijn en hij staat ook liever niet op een koude standplaats. Kamertemperatuur van 18 tot 22 graden is helemaal goed.


De Aglaonema water geven

Je kunt de plant regelmatig water geven, maar als je hem een keer vergeet, zal hij je dat niet kwalijk nemen. In zijn natuurlijke habitat staat de Aglaonema in het tropische regenwoud. Daardoor is het goed voor de plant om besproeid te worden met de plantenspuit en zelfs een regendouche in de buitenlucht zal hem goed doen. Daarnaast is het belangrijk om te noemen dat zijn potkluit niet volledig uitdroogt. Al met al is deze kamerplant niet erg veeleisend. Hierdoor is hij geschikt voor mensen met minder groene vingers of voor de beginnen plantenverzamelaar!

Verzorging van de Aglaonema
Verzorging van de Aglaonema

Praktische en veelzijde kamerplant

De Aglaonema is een makkelijke kamerplant en daarmee hartstikke praktisch. Doordat de plant bestaat in allerlei verschillende soorten, zal iedereen een Aglaonema naar zijn of haar smaak uit kunnen kiezen. De maand oktober is bijna voorbij en daarmee is de Aglaonema nog maar eventjes de plant van de maand. Ben je ondertussen enthousiast geworden van deze veelzijdige kamerplant?

Bekijk hier het assortiment van Aglaonema’s hier.
Aglaonema assortiment

Reacties

  1. Marianne Marianne

    Ik geef hem bijna geen water doe ik dat toch dan worden er bladeren geel, hij staat eigenlijk droog
    het is een makkelijke plant doet het heel goed ondanks bijna geen water, nergens zo,n mooie plant gekocht zels niett bij intratuin.

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »