De herfst met zijn gevolgen voor kamerplanten

De herfst met zijn gevolgen voor kamerplanten

3 okt: De eerste blaadjes van grote bomen vallen al op straat. Dit is het teken dat de herfst echt is begonnen. Ook voor onze mooie kamerplanten heeft dit gevolgen. Maar waarom? Vooral de kortere dagen zijn van invloed op jouw kamerplant. Het is namelijk heel belangrijk dat een binnenplant een aantal uur per dag licht ontvangt.

De eerste blaadjes van grote bomen vallen al op straat. Dit is het teken dat de herfst echt is begonnen. Ook voor onze mooie kamerplanten heeft dit gevolgen. Maar waarom? Vooral de kortere dagen zijn van invloed op jouw kamerplant. Het is namelijk heel belangrijk dat een binnenplant een aantal uur per dag licht ontvangt.

Ficussen en Schefflera's laten sneller hun blad vallen bij een gebrek aan lichturen. De reactie van deze kamerplanten is het sterkst net na de aanschaf. Dit komt doordat in de kassen de zon de hele dag een plant kan belichten. In de huiskamer zal de zon slechts enkele uren jouw mooie kamerplant belichten. Het aantal lichturen neemt hiermee in korte tijd snel af. Andere planten zoals een leuke Dracaena heeft hier veel minder moeite mee.Bekijk online het Dracaena assortiment

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »