Ficus Lyrata - Tabaksboom

  • Geplaatst op
  • Door Chris
  • 0
Ficus Lyrata - Tabaksboom

De Ficus Lyrata tabaksboom is een mooie grote kamerplant om te zien. Dit populaire Ficus soort is enkele tijd niet beschikbaar geweest vanwege schaarste, gelukkig kan je nu weer een mooie Ficus Lyrata kopen bij 123kamerplanten.

Populariteit van de Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata is momenteel een enorm populaire kamerplant. Met zijn grote bladeren en mooie stam is de vertakte Ficus Lyrata een enorm mooie kamerplant op stam. De Lyrata staat beter bekend als Tabaksboom, de bladeren worden in de warmere landen gedroogd en gebruikt voor de buitenkant van de bekende sigaren. De reden waarom deze populaire Ficus Lyrata zo in trek is komt door zijn uitstraling. Het is de uitbeelding van een mooie grote kamerplant met enorm veel karakter.


De Ficus Lyrata verzorgen

De Ficus Lyrata is een makkelijke kamerplant om goed te verzorgen, zolang je hem maar voldoende zonlicht geeft en voorziet van flink veel water in de warme zomer weken. Plaats de Ficus Lyrata op een zonnige standplaats zonder fel direct zonlicht, ideaal zou zijn een plek zo'n 2 á 3 meter voor een groot raam op het zuiden. Houdt hierbij rekening dat de kruin van de mooie tabaksboom ook voldoende zonlicht ontvangt en niet direct tegen het plafond aankomt.

Wat betreft het watergeven is het van belang dat de grond ten alle tijden licht vochtig is. In de zomer houdt dit in dat hij elke week water wenst. Hiernaast kan je de Ficus Lyrata snoeien om hem in model te houden en lange uitlopers te voorkomen.

Verzorging van de ficus lyrata
Verzorging van de ficus lyrata

Soorten Ficus Lyrata's

De Ficus Lyrata kent enkele soorten. De bekendste zijn de normale ficus lyrata en de ficus lyrata bambino. De Ficus Lyrata Bambino kenmerkt zich door zijn in verhouding kleinere en donkerdere bladeren ten opzichte van de bekende Ficus Lyrata. Je kunt de Ficus Lyrata kopen in de webshop in diverse uitvoeringen.

Zo biedt de 123kamerplanten webshop zowel grote als kleine vertakte Ficus Lyrata's, hierbij is de stam vanaf halverwege de stam op natuurlijke wijze gesplitst. Hierdoor krijg je een wijd vertakte Lyrata tabaksboom. De andere variant is de Ficus Lyrata op stam, wederom kun je deze tabaksboom kopen in meerdere hoogtes. Hierbij kent de stam een rechte opbouw en een goed gevulde kruin. Dit model Ficus wordt ook wel de boom ficus genoemd vanwege zijn opbouw.
 

Bekijk hier het assortiment van Ficus Lyrata hier.
Ficus Lyrata assortiment

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »