Grote cactussen zijn stoer

  • Geplaatst op
  • Door Michiel
  • 0
Grote cactussen zijn stoer

13 juni: Je zoekt iets stoers, robuust en zeker geen plant voor watjes. Dan kies je voor een cactus met scherpe stekels. Vooral een grote cactus trekt de aandacht, daar loop je niet zomaar langs zonder ernaar te kijken.

De cactusfamilie bevat plantensoorten welke zijn aangepast aan droge omstandigheden. Er zijn in totaal ongeveer 1600 soorten cactussen waarvan er veel geschikt zijn als kamerplant. Deze cactussen zijn over het algemeen allemaal makkkelijke kamerplanten. Alle cactussen zijn succulenten, maar niet alle succulenten zijn cactussen. Zo is de Aloë Vera geen cactus, maar wel een succulent. Ook de Euphorbia's zijn geen cactussen, al worden deze wel vaak aangezien voor cactussen. Voor het gemak noemen wij Euphorbia's daarom ook cactussen in onze webshop. Laten we eens gaan kijken naar een aantal zeer gave exemplaren.

euphorbia ingens webshop 

Grote cactussen

Als je een grote cactus wilt, dan adviseer ik een Euphorbia. Bijvoorbeeld de Euphorbia Ingens of Euphorbia Acruensis. De verschillen zijn erg klein. De eerste foto is een Euphorbia Ingens, hier zie je dat de plant geen tekening heeft. De tweede foto is een Euphorbia Acruensis, hier is een tekening zichtbaar. Ik vind de Euphorbia Ingens over het algemeen het mooist, omdat deze in de handel verkrijgbaar zijn met zeer zware stammen. de Polaskia Chip Chip is ook erg gaaf (derde foto) deze cactus is geen Euphorbia. De stekels zijn beperkt aanwezig, maar komen er wel erg mooi naar voren. 

euphorbia ingens webshop webshop voor euphorbia's grote cactussen euphorbias hebben wolfsmelk


Stekelcactussen

Dat veel cactussen stekels hebben hoef ik niemand te vertellen. Maar waarom heeft een cactus eigelijk stekels? Zoals ik al schreef zijn cactussen planten die zijn aangepast aan droge omstandigheden. De stekels van een cactus helpen hierbij om te kunnen overleven. Zo beschermt de cactus zich tegen dorstige dieren, maar ook de felle zon. Sommige cactussen hebben tussen de stekels een soort haren, welke zorgt voor meer schaduw. Ik zelf vind stekels erg mooi en daarmee leuk om te fotograferen. Welke bolcactus vind jij het mooist?

cactus met stekels stekelige cactus Echinocactus schoonmoederstoel cactus bescherming


Niet alleen cactussen houden van een droge ruimte. Wij willen onze huizen natuurlijk ook droog houden. Hiervoor is de juiste dakbedekking van belang. Wil je hier meer informatie over? Neem dan eens contact op met de dakdekkers van regio Den Bosch.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »