Plant van de maand

Plant van de maand

13 jan: De eerste grote trend op het gebied van kamerplanten in 2016 is een feit. In deze periode staan kamerbomen centraal. Een kamerboom is een kamerplant met allure en karakter, een invulling met uitstraling. Deze maand zijn er drie binnenplanten uitgeroepen tot kamerplant van de maand, en alle drie zijn het waardige kamerbomen...

De eerste grote trend op het gebied van kamerplanten in 2016 is een feit. In deze periode staan kamerbomen centraal. Een kamerboom is een kamerplant met allure en karakter, een invulling met uitstraling. Deze maand zijn er drie binnenplanten uitgeroepen tot kamerplant van de maand, en alle drie zijn het waardige kamerbomen.

Yucca
Om te beginnen de  robuuste kamerklassieker, de Yucca Elephantipes. Met zijn stoere houten stam en een wilde goedgevulde bos diepgroene bladeren is de yucca niet weg te denken uit menig huiskamer. De Yucca is een onderhoudsvriendelijke plant welke maar weinig aandacht nodig heeft. Kwekers spelen in op de snel ontwikkelende huistrends waarbij alles uniek moet zijn. Hierdoor is de palmlelie verkrijgbaar in een vertakte variant, de bekende variant met 3 losse stammen of met een enorme voet aan de onderkant net als bij de Beaucarnea.
 

Ficus
Als tweede kamerplant komt de Ficus Lyrata deze maand in beeld. Met zijn mannelijke vertakte armen of subtiel rechte stam is elke tabaksplant uniek. De legende stelt dat de bladeren van deze Ficus worden gedroogd en gebruikt voor het rollen van sigaren, of dit waar is betwijfelen wij. Wat wij niet betwijfelen is dat de Ficus Lyrata een geweldig mooie kamerboom is en een waardige invulling is als kamerplant van de maand.

Dracaena
Ten slotte de Dracaena of drakenbloemboom. De Dracaena kamerplant is de schaduwster van deze selectie huisplanten. Met een grotere diversiteit in het aanbod van kwekers wat betreft de Dracaena is de drakenbloedboom tegenwoordig ook te koop als kamerboom. Deze kamerplant kenmerkt zich door zijn grote variëteit in bladkleur, van een helder witte Warneckei tot een gifgroene Lemon Lime, een knalgele song of India of het elegant en diepgroene blad van de Jamaica. Deze kamerplant past precies in de stijltrend van 2016, veel keuze en veel karakter.

Combineer deze drie kamerplanten van de maand met de terugkomende huistrend van 2016, namelijk recycling en de terugkeer van robuuste en industrieel objecten en dit is het resultaat.

Olievat met Yucca Bigfoot

De plantenbak van de opgemaakte kamerplant van deze is waterdicht. Mocht je toch te veel water hebben gegeven en dreigt dit de net door manlief gelegde laminaat vloer te verpesten, dan heb je geen loodgieter nodig. Verwijder eenvoudig de bovenkant van de watermeter en gebruik vervolgens een handpomp om het overtollige water te verwijderen. 

Reacties

  1. Chrisje Chrisje

    Ik ben een super tevreden klant. Zowel bij de aankoop tot aan de levering. Top!!!!!!
    Mijn living staat binnenkort vol denk ik. Zeker een meerwaarde. Thx 11 op 10

  2. Michiel Michiel

    ja alle planten zijn luchtzuiverende planten, maar bovenstaande zijn niet de eerste keus als het gaat om luchtzuivering. Daarvoor verwijs ik u graag naar de volgende pagina:
    www.123kamerplanten.com/kamerplanten/kamerplanten-soorten/luchtzuiverende-kamerplanten/

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »