Prachtige palmen

  • Geplaatst op
  • Door Michiel
  • Geplaatst in kentia, palm
  • 2
Prachtige palmen

25 mei: Je wilt een mooie palm en zeker niet voor een paar weken. Nee voor jaren, dan kies je voor de Kentia palm. Deze palmen worden geoogst in Australië en verder opgekweekt in Nederland. Als je tussen de stammen zoekt komt je nog weleens zaden tegen, deze zijn dus helemaal vanuit Australië afkomstig.kentia palm zaden

In Australïe klimmen 'zadenzoekers' in de kentia palmen van wel 8 tot 15 meter hoog! Op zoek naar rijpe zaden van de beste kwaliteit. Deze zaden lijken op kleine kokosnoten en zijn niet veel groter dan 4-5cm. 

Eenmaal in Nederland krijgt elk zaadje zijn eigen potje. Door deze in kleine potjes te plaatsen nemen ze niet veel ruimte in beslag en is de vochtigheid beter te reguleren. Nadat de palmpjes zijn ontkiemt en een stukje zijn gegroeid krijgen ze een groter potje. Op een gegeven moment worden de palmpjes samen in 1 pot geplaatst en krijgt het geheel volume.

Kentia palmen van een hoge kwaliteit worden opgekweekt bij gemiddelde temperatuur en beperkte lichtintensiteit. Hierdoor groeien de palmen langzamer en is de blad - stengel verhouding mooier. De palmen zullen hierdoor ook beter gedijen in de woonkamer, zelfs op een plekje waar het zonlicht zich minder vaak laat zien.De wortels van kentia palmen ontwikkelen zich langzaam. Het is daarom van belang de planten niet in een te grote pot te plaatsen. Is de pot te groot, dan hebben de wortels moeite om het vocht te vinden. Een sierpot van ongeveer 20% groter dan de kweekpot is ideaal. Geef de palmen regelmatig kleine beetjes water. Zo blijft de grond altijd licht vochtig, zonder dat de palm met zijn wortels in het water staat. 

grote kentia palmen


Planten beveiligen
Van een partner kregen we nog wat leuke tips binnen om met jouw kamerplanten je kostbaarheden beter te beveiligen thuis, maar ook op kantoor. Het advies is om een paar grote palmen voor het raam te plaatsen. Dit ontrekt het zicht op dure tv installaties, kunst of overige zaken. Uiteraard is overwegen van een infrarood camera of goed slot ook nog steeds een verstandige keuze. Meer info: www.slotenmakerspurmerend.nl

Reacties

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »