Sansevieria - Plant van de maand

Sansevieria - Plant van de maand

Eén van de gemakkelijkste kamerplanten is de Sansevieria. Deze planten komen oorspronkelijk uit Afrika en staan in Nederland bekend als de Vrouwentongen. De Sansevieria komt uit de plantenfamilie Agavaceae.

Sansevieria

In de maand juli hebben wij van 123kamerplanten de Sansevieria gekozen als plant van de maand.


Oorsprong van de Sansevieria

De oorsprong van de Sansevieria ligt in het woestijn gedeelte van Afrika en Azie. De Sansevieria wordt momenteel voornamelijk geimpoteerd uit landen als Costa Rica, Quatamala, en China.

De vezels worden door de lokale bevolking in Afrika gebruikt voor de productie van onder andere touw, manden en tassen.

De Sansevieria is vernoemd naar Raimondo di Sangro, vorst uit de Italiaanse plaats... San Severo. Deze plant staat tegenwoordig ook wel bekend als de Vrouwentong.


Luchtkwaliteit

De Sansevieria staat bekend om zijn luchtzuiverende werking. Vooral ’s nachts zet deze plant koolstofdioxide om in zuurstof. Daarom is de slaapkamer de ideale plek om de Sansevieria te plaatsen. Naast koolstofdioxide filter de Sansevieria ook benzeen, formaldehydetrichloorethyleen en xyleen uit de lucht.

Sanseveria is de plant van de maand
Sanseveria is de plant van de maand

Soorten

De Sansevieria behoordt tot de Asparagaceae familie en wordt verkocht in veel verschillende soorten. Wij bij 123kamerplanten verkopen onder ander de: Black Coral, Cylindrica, Golden Hahnii Black, Laurentii, Malaika, Mikado, Moonshine, Musica, Spikey, Straight, Twister, Victoria en de Zeylanica.

Bekijk onze verzorgingspagina voor meer informatie over de Sansevieria.
Sansevieria verzorging

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »