Vier redenen voor planten op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Michiel
  • 0
Vier redenen voor planten op kantoor

In bijna elk huishouden zijn ze tegenwoordig wel planten te vinden. Je huiskamer decoreren met planten kan een gezonde, kostenefficiënte, en elegante manier zijn om een vleugje originaliteit toe te voegen aan je huis.

Maar, als planten zoveel voordelen hebben, waarom zijn er in veel kantoren dan nog zo weinig planten te vinden? Op deze vraag hebben ook wij niet meteen een antwoord, maar wij kunnen wel de vier redenen toelichten waarom je eigenlijk wel planten zou moeten nemen op kantoor.

Denk je erover na om je kantoorruimte te decoreren met planten? Verstandig, want dat is een goede manier om de kwaliteit van je werkomgeving te verbeteren. Verwelkomd worden door een groene en frisse werkomgeving kan een positieve impact hebben op je concentratie en productiviteit. Vaak zijn mensen zich er niet van bewust dat planten een positieve invloed hebben op hun onderbewustzijn. Werknemers gaan met meer plezier naar een kantoor met fijne werkomgeving en dat heeft zijn effect op de prestaties.

Reden 1: Schonere lucht

In een kantoor staan vaak apparaten die de lucht vervuilen met kooldioxide en andere giftige stoffen. Computers, printers en kopieerapparaten vervuilen de lucht die wij vervolgens weer inademen. Vanuit dit oogpunt is het versieren van een kantoor met planten ideaal voor de gezondheid. Een studie van de NASA bevestigt dat planten in staat zijn om vluchtige organische stoffen te absorberen en zo de lucht die we inademen te verbeteren.

Reden 2: Concentratie en productiviteit

Het is aangetoond dat planten de concentratie van kantoorpersoneel kunnen verhogen. Planten kunnen zelfs van positieve invloed zijn op de creativiteit en productiviteit. Te weinig natuurlijke lichtinval? LED-verlichting is niet alleen in staat om je planten te voorzien van licht en warmte, maar het geeft ook nog eens een creatief effect!

Reden 3: Minder stress en betere gezondheid

Het verzorgen van planten of het kijken naar planten helpt je om in contact te komen met de natuur. Je hebt even een moment waarin je ontsnapt aan de werkdruk, hierdoor vermindert de stress. En dat is niet alles: planten verhogen ook het ‘’thermisch comfort’’ van een kantoor. Ze verhogen namelijk de luchtvochtigheid in een kantoor. Veel kantoorruimtes hebben niet de ideale luchtvochtigheid, wat vermoeidheid, droge ogen en ademhalingsklachten kan veroorzaken.

Reden 4: Planten verbeteren je humeur

Meerdere studies wijzen uit dat planten een boost kunnen geven aan het moraal. Werknemers in kantoren met sierplanten hebben een hogere nauwkeurigheid, een verbeterd geheugen en verbeterde prestaties. Het gevolg: een beter humeur op de werkvloer.

Het groenste kantoor

Op de bovenstaande foto staat het groenste kantoor in Den Haag. Dit kantoor is zowel van buiten als van binnen gedecoreerd met planten. Vandaar ook de naam Greenish! De verhuurder in dit kantoor beseft zich heel goed hoe belangrijk planten in ons leven zijn. Daarom stond de decoratie met planten gedurende de gehele ontwikkeling van dit kantoorconcept centraal.
Logisch
Mooie planten op kantoor zijn positief en dat is eigenlijk is het ook wel logisch. Naast alle bovengenoemde positieve effecten van planten op kantoor, zul je zelf ook moeten concluderen dat planten een ruimte echt afmaken. Waarschijnlijk heb je thuis ook planten, ze zorgen altijd voor een aangename omgeving waar je graag naartoe gaat.

Ben je op zoek naar de meest geschikte planten voor op kantoor? Bekijk hier de beste kantoorplanten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »