Areca palm (goudpalm)

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 650
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Eigenschappen
Onderhoud


Areca kopen?

De Areca palm, ook wel Dypsis, groene Goudpalm, Grekapalm, Goudvruchtpalm, of Chrysalidocarpus Lutecens is online te bestellen in de webshop. Wij verkopen voordelige palmen, maar ook grote areca palmen van wel 4,5 meter. Deze mooie palmen zijn voordelig omdat de plant snel groeit. Echter behoudt de palm minder lang zijn sierwaarde. Voor een raam op het noorden is de meest ideale standplaats voor de Areca. Een alternatief voor de Areca is de Kentia palm die langzamer groeit maar wel sterker is.

  • Grote kamerplant
  • Snelle groeier
  • Niet giftig
  • Stelt hoge eisen aan de lichtintensiteit
  • De grond moet continue vochtig blijven
  • Krijgt bruine bladpunten

Areca FAQ

Waar komt de Areca vandaan?

De Areca palm komt oorspronkelijk uit Madagaskar waar hij in grote getalen voorkomt. Tegenwoordig worden Areca palmen vanuit zaad opgekweekt en gebeurt dit veelal in Nederland.

Is de Areca een makkelijke kamerplant?

Nee, het is een kamerplant die specifieke eisen stelt aan de verzorging. Zo dient de grond ten alle tijden licht vochtig te zijn en verlangt de palm veel licht zonder direct fel zonlicht. Indien dit niet optimaal is ontwikkeld de Areca palm snel bruine bladpunten en drogen zijn bladeren uit.

Hoe snel groeit een Areca?

Bij de juiste verzorging groeit een Areca palm op een normaal tempo. In feite bestaat één Areca uit wel 40 individuele palmen welke zich allemaal tegelijk ontwikkelen, zodoende is het geen snelle groeier.

Hoeveel water geef je een Areca palm?

Voldoende om de grond lichtvochtig te houden. Voorkom dat de aarde rondom de Areca palm drijfnat wordt of geheel uitdroogt, beide zullen de sierwaarde en gezondheid van de kamerpalm niet ten goede komen.

Waarom krijgt mijn Areca bruine punten aan het blad?

Dit is een natuurlijke eigenschap van de Areca palm. Areca palmen die in Madagaskar groeien ontwikkelen ook bruine punten, deze bevinden zich voornamelijk aan de onderzijde van de plant, puur doordat dit oudere bladeren zijn.

Is een Areca luchtzuiverend?

De Areca is een sterk luchtzuiverende plant, zo verwijderd hij in een snel tempo veel schadelijke stoffen. Doordat deze palm veel bladvolume heeft zorgt hij tevens voor een hoge mate van verdamping, hierdoor stijgt de luchtvochtigheid.

Is de Areca palm giftig?

De Areca palm is net als veel andere palm soorten niet giftig voor mensen en/of huisdieren.

Kan een Areca voor het raam staan?

Je kunt de Areca palm voor een raam op het noorden plaatsen. Wanneer de ramen op het oosten of westen zijn dan adviseren wij een afstand van 2 meter en tot 4 meter voor een raampartij richting het zuiden.

Areca sfeerbeelden

Kwekerij

De Areca palm komt oorspronkelijke uit het tropische Madagaskar. Wat er veelal gebeurt bij het kweken van een Areca is dat het zaad wordt geplant in landen als Maleisië, hier krijgt het de kans zich snel te kunnen ontwikkelen tot een stek waarna het door Nederland wordt geïmporteerd. De reden waarom het kweken van Areca's op deze manier gebeurt is dat Areca zaden zich sneller ontwikkelen in warme tropische landen als in de Nederlandse kas.

Zodra het gezonde stekmateriaal in Nederland aankomt wordt dit met meerdere palmen bij elkaar geplaatst en krijgt het de tijd zich te ontwikkelen tot een grote plant. Afhankelijk van de potmaat staan er een X aantal stekken bij elkaar in de kweekpot, dit kan oplopen tot wel 15 stuks.

Ondanks dat het een arbeidsintensievere kweekwijze is die meer kosten met zich meebrengt beginnen Nederlandse kwekers ook met het direct kweken vanuit zaad in de kas. De grootste meerwaarde die zij hier in zien is dat ze kunnen sturen tijdens de initiële ontwikkeling van de plant, hierdoor wordt uiteindelijk de plant van een hogere kwaliteit.

goudpalm kwekerij
goudplam kweker nederland

Er wordt ons veelvuldig gevraagd waar wij op letten bij het kiezen van een mooie Areca palm. Bij de selectie letten we op meerdere elementen zoals; Is het daadwerkelijke aantal palmen representatief voor de potmaat, zijn de Areca palmen voldoende geworteld en ontwikkeld, zijn de bladeren van de Areca mooi verspreid over de gehele hoogte van de plant of bevinden zich deze voornamelijk op één plaats, zijn de palm bladeren voldoende groot en bevinden zich er nieuwe speren in de plant als teken van gezondheid. Pas wanneer een Areca palm aan al deze eisen voldoet mag hij worden verkocht in de online webshop.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »