Beaucarnea (Olifantenpoot)

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 2000
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Eigenschappen
Onderhoud


De Beaucarnea heeft graag direct zonlicht en vereist weinig water. Een ideale kamerplant om te kopen wanneer je weinig tijd hebt voor de verzorging. De stam van de olifantenpoot plant slaat water op, laat daarom de grond van een Beaucarnea opdrogen voordat de kamerplant opnieuw water krijgt. Een Beaucarnea is redelijk gevoelig voor teveel water. De Beaucarnea is ook te koop op hydrocultuur .

  • Makkelijke kamerplant
  • Verbruikt weinig water
  • Kan goed tegen droge lucht
  • Geschikt voor een standplaats dicht bij het raam
  • Heeft minimaal 5 uur zonlicht per dag nodig
  • Katten kunnen de plant als krabpaal gebruiken

Kwekerij

olifantenpoot kwekerij

Waar letten wij op bij het selecteren van een Beaucarnea? Zo beoordelen wij de Olifantenpoot onder andere op zijn koppen, deze dienen voldoende te zijn ontwikkeld en frisgroen van kleur te zijn, ook willen we hier zo min mogelijk bruine punten in zien. De stam dient stevig te zijn en niet zacht of sompig, wanneer dit het geval is heeft de plant structureel te veel water ontvangen.

Hiernaast kijken we naar het formaat van de koppen in verhouding tot de stam, de planthoogte en de potmaat. Deze dienen met elkaar in harmonie te zijn, zo mogen er niet teveel koppen op zitten waardoor de stam verdwijnt en ook niet te weinig groen waardoor enkel en alleen stam zichtbaar is. Hiernaast werken wij al jaren met enkel en alleen de beste Beaucarnea kwekers van Nederland, zodoende is de kwaliteit altijd van het hoogste niveau.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »