Caryota Mitis (Vissenstaartpalm)

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 2000
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Onderhoud


Caryota mitis kopen?

Caryota mitis, ook wel vissenstaartpalm of vinnetjespalm genoemd, vanwege de unieke bladeren van deze kamerplant, is een palm uit de familie Arecaceae of Palmea. Deze grote tropische kamerplant gedijt goed op donkere locaties. Je kunt daarom de Caryota Mitis kopen voor thuis of op kantoor. De grond van de Caryota mitis palm mag niet uitdrogen, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  • Palm met veel volume
  • Unieke bladvorm
  • Geschikt voor een standplaats verder van het raam
  • Dient continue in vochtige grond te staan
  • Langzame groeier

Caryota mitis FAQ

Waar komt de Caryota Mitis vandaan?

De Caryota Mitis komt van oorsprong uit Azië, specifiek uit Indonesië. In zijn land van herkomst heeft de Caryota Mitis palm vele bijnamen gekregen zoals de ‘vissenstaartpalm’ en ‘vinnetjespalm’. Beide bijnamen zijn ontstaan door de vorm van het blad.

Is de Caryota Mitis een makkelijke kamerplant?

Ja, mits de grond rondom de wortelkluit niet droog komt te staan.

Hoe snel groeit een Caryota Mitis?

De Caryota palm groeit op een normaal tempo. De palm bestaat in feite uit meerdere individuele palmen welke zich onafhankelijk van elkaar ontwikkelen. Elke palm ontwikkeld bladeren in de vorm van speren vanuit het hart van de palm, wanneer deze volgroeid zijn vouwen ze geleidelijk uit tot hun uiteindelijke vorm. Zo is het mogelijk dat de palm in het groeiseizoen enkele lange uitlopers ontwikkeld.

Hoeveel water geef je een Caryota mitis?

Het belangrijkste bij de watergift van een Caryota Mitis is dat de grond rondom de kluit niet uitdroogt maar consequent licht vochtig wordt gehouden. Bij grote exemplaren kan dit in de zomer betekenen dat er elke 3 á 4 dagen water gegeven dient te worden, afhankelijk van het formaat van de plantenbak.

Waarom worden de bladeren van de Caryota mitis bruin?

Het is een natuurlijk proces dat de oude bladeren van de Vissenstaartpalm na verloop van tijd bruin worden, hier is niets tegen te doen. Indien de verdorring plaatsvindt op de jonge bladeren dan is dit veelal een teken van een onjuiste watergift.

Hoeveel licht heeft een Caryota Mitis nodig?

De Caryota Mitis is een palm die goed tot zijn recht komt op een plek met halfschaduw en verder van het raam op een donkerdere standplaats. Ideaal plaats je de Caryota Mitis op 4 meter van een raam op het westen of oosten, 5 tot 6 meter voor een raam op het zuiden en 1 tot 2 meter voor een raam richting het noorden.

Is de Caryota Mitis palm giftig?

Nee, zoals andere palmen is ook de Caryota Mitis palm niet giftig. Zodoende is hij geschikt voor ruimtes met huisdieren en waar kleine kinderen komen.

Is een Rhapis palm een geschikte kantoorplant?

Qua algeheel onderhoud, sierwaarde en lichtbehoefte wel. Echter is hij wel gevoelig voor te weinig water en reageert hier sterk op, in de vorm van verdorde takken. Bij de juiste verzorging is het een ideale plant voor op kantoor.

Caryota mitis sfeerbeelden

Kwekerij

De Caryota Mitis is een palm die enkel te kweken is vanuit zaad, zoals ook het geval bij palmen als de Rhapis en de Kentia. Wat er in het kweekproces gebeurt is dat de zaden in het buitenland worden geplant, dit gebeurt in landen als Maleisië doordat hier een hoge luchtvochtigheid en lichtintensiteit te vinden is. De zaden worden geplant en krijgen de ideale omstandigheden om zich te ontwikkelen tot volwaardige palmen.

Na verloop van tijd wanneer de zaden zijn uitgegroeid tot stekken van ongeveer 20 centimeter zijn deze gereed om naar Nederland te worden geëxporteerd. Indien de Nederlandse kweker grotere palmen wenst blijven ze nog voor een langere tijd in het subtropische land, puur omdat ze hier sneller en goedkoper kunnen groeien. Zodra de stekken in Nederland zijn aangekomen worden deze met meerdere bij elkaar geplaatst in grote kweekpotten, de hoeveelheid palmen hangt af van het beoogde eindresultaat. Wanneer dit is gedaan krijgen de palmen minimaal tien weken de tijd om zich met elkaar te verwikkelen en een gecombineerd wortelgestel te creëren. Pas na deze periode zijn de planten gereed om verkocht te worden.

vissenstaartpalm kwekerij

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »