Croton Codiaem (Wonderstruik)

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 650
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Onderhoud


Croton kopen?

De Croton, ook wel Codiaem genoemd, komt uit de familie Crotoneae (Euphorbiaceae). Deze kamerplant heeft prachtig bont blad, in de kleuren: geel, rood, oranje en zelfs paars. Zorg dat de grond licht vochtig is en plaats de planten op een zonnige standplaats. Koop bij de Croton een strakke kunststof pot voor een moderne look.

  • Makkelijk in model te snoeien
  • Verkrijgbaar in vele kleuren
  • Geschikt voor een standplaats dicht bij het raam
  • Onderhoud vergt enige kennis
  • Regelmatig sproeien
  • Gevoelig voor spint
  • Grond dient constant vochtig te blijven
Croton kamerplanten online kopen

Kwekerij

Deze foto's zijn gemaakt op een Croton kwekerij in Cambodja, één van de vele landen waar de Wonderstruik wordt gekweekt voor gebruik in onder andere de Nederlandse huiskamers. De Croton krijgt in de volle grond de ruimte en tijd zich te ontwikkelen tot een plant van zekere hoogte, hoe hoog dit is hangt af van de wensen van de afnemer.

De omstandigheden in tropische landen als Cambodja zijn optimaal voor planten als de Croton om zich goed te ontwikkelen. De temperatuur is gemiddeld rond de 25 graden Celsius, er zijn veel zonuren en er is een constante hoge luchtvochtigheid. Wanneer de planten groot genoeg zijn worden ze uit de volle grond gehaald en in kweekpotten geplaatst.

wonderstruik veld
croton natuurlijke omgeving
wonderstruik stammen
croton donorstammen

Bij het oppotten van de Crotons wordt voor een groot deel de uiteindelijke vorm van het hout bepaald. De vertakking van de plant wordt hier naar wens gesnoeid, vanuit hier gaat de plant zich ontwikkelen en vullen met bladeren. In dit stadium wordt de Crotons verder gekweekt onder diffuus-doek, dit is een speciaal doek dat de intensiteit van het zonlicht verlaagd om verbranding van jonge bladeren te voorkomen.

Na een periode van ongeveer 14 weken hebben de Croton stammen voldoende bladeren om de reis naar Nederland middels container te overleven. Eenmaal aangekomen worden de stekken in grotere kweekpotten geplaatst om zich verder te kunnen ontwikkelen, vanaf hier duurt het nog minimaal 15 weken voor de wonderstruiken klaar zijn voor de verkoop.

wonderstruik wild
grote wonderstruik
wonderstruik bloemen
croton wonderstruik petra

wonderstruik iceton
mooie croton

Waar letten wij op het selecteren van een Croton? Wij letten onder andere op de kleur van de bladeren, deze dienen een varieteit van geel, rood, groen, roze en oranje te bevatten waarbij de bladeren ook stevig moeten zijn. Hangende bladeren kunnen duiden op een onjuiste watergift en zodoende een minder vitale plant. Hiernaast controleren wij of de stammen stevig zijn en de plant voldoende is doorworteld. Hoe minder aarde er van de wortelkluit afvalt bij het verwijderen van de kweekpot hoe beter de Croton is geworteld.

Hiernaast beoordelen we de Wonderstruik op het totaal plaatje, heeft hij oldoende vertakkingen, zijn de koppen goed ontwikkeld, is de blad/stam verhouding goed in orde en klopt het formaat plant met de kweekpot waarin hij wordt geleverd. Pas als dit allemaal in orde is kan de Croton worden verkocht in de webshop.

croton kwekerij

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »