Kentia palm (Howea Forsteriana)

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 1500
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Eigenschappen
Onderhoud


Kentia kopen?

Kentia's zijn prachtige grote palmen die je kunt kopen in de webshop. De Kentia palm, ook wel Howea Foresteriana genoemd, is een sterke kamerplant en gemakkelijk qua verzorging. Wel dient de grond van de palm vochtig te blijven. De hoeveelheid water is sterk afhankelijk van de standplaats t.o.v. het raam. Hoe dichter bij het raam, hoe meer water de Kentia palm zal verbruiken. Een Kentia is opgebouwd uit meerde palmen die in een pot staan. Per palm ontwikkelt de Kentia ongeveer twee tot drie bladen per jaar

  • Makkelijke palm
  • Stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit
  • Verkrijgbaar in veel verschillende lengtes
  • Mag niet met de wortels in het water staan
  • Langzame groeier

Kentia FAQ

Waar komt de Kentia vandaan?

De Kentia komt van nature slechts op één plek ter wereld voor, dit is het geïsoleerde eiland Lord Howe wat zich bevindt tussen Australië en Nieuw Zeeland. Tegenwoordig worden de zaden geïmporteerd en in Nederland tot ontkieming gebracht en de ruimte om door te groeien.

Is de Kentia een makkelijke kamerplant?

Ja, de kentia is een makkelijke en dankbare kamerplant. Plaats de kentia op een standplaats met half schaduw en houdt de grond licht vochtig, dan behoudt hij zijn sierwaarde voor vele jaren.

Hoe snel groeit een Kentia?

De Kentia groeit in een normaal tempo. Het is een palm die vanuit het hart nieuwe speren ontwikkeld welke vervolgens geleidelijk uitvouwen tot volwaardige bladeren.

Hoeveel water geef je een Kentia palm?

Voldoende om de grond licht vochtig te houden. Voorkom dat de grond rond kentia palm drijfnat wordt of droog komt te staan. Wil je een betere vochtregulatie, kies dan voor vulcastrat in combinatie met een watermeter.

Waarom worden de bladeren van mijn Kentia geel?

Vergeling in het blad komt doordat de plant op een te plek staat waar hij teveel zonlicht ontvangt. Plaats de palm minimaal een meter verder van het raam om verdere vergeling te voorkomen.

Is een Kentia luchtzuiverend?

Elke plant onttrekt Co² aan de lucht en zet deze om tot zuurstof. De Kentia is niet specifiek sterk luchtzuiverend.

Is de Kentia palm giftig?

Nee, de kentia kamerpalm is niet giftig. Zodoende is het een ideale kamerplant in combinatie met kleine kinderen en nieuwsgierige huisdieren.

Is een Kentia palm een geschikte kantoorplant?

Ja, het is de kantoorplant bij uitstek. Dit komt doordat deze palm het beste tot zijn recht komt op een plek met half-schaduw, ideaal want menig kantoor heeft tegenwoordig zonwering en lang niet overal ramen. Hiernaast is het een volumineuze plant, één plant is wel iets dat gezien mag worden en niet iets wat men niet ziet staan. Als laatste punt is het een makkelijke plant in de verzorging zolang de grond maar licht vochtig wordt gehouden.

Kentia sfeerbeelden

Kentia kwekerij

De Kentia palm (Howea Forsteriana) wordt al sinds 1871 geïmporteerd vanuit Lord Howe Island. Vanwege de populariteit zijn de kentiazaden nu ook afkomstig van Californië, Canarische eilanden en Australië.

De zaden groeien aan lange trossen, net onder de bladeren. Wanneer de zaden voldoende ontwikkeld zijn, worden deze met de hand geoogst. Per tros levert dit ongeveer 100 tot 150 zaden op.

In Nederland zijn meerdere kwekerijen gevestigd welke de kentiazaden opkweken tot kamerpalmen, afhankelijk van de grootte kan dit wel twee jaar duren. Palmen kwekerijen laten het zaad in kleine potjes ontkiemen. Naarmate de palmpjes groeien, plaatst de kweker er meerdere in een kweekpot. Een mooie volle Kentia palm bestaat uit meerdere individuele palmen. Hoe groter de diameter van de kweekpot, hoe meer palmen er in een pot geplaatst zijn. Hierdoor bepaalt niet alleen de hoogte van de palm de prijs, ook de diameter van de kweekpot.

123kamerplanten selecteert alleen kwekers welke de Kentia palm langzaam opkweken, hierdoor zijn de palmen mooi diepgroen van kleur en geschikt voor een standplaats met een lagere lichtintensiteit.

Dracaena Lemon Lime Kwekerij
Dracaena vertakte Marginata
Dracaena vertakte Marginata

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »