Palmen kopen

Palmen voor binnen

Online palmen voor binnen kopen bij 123kamerplanten; Bestel de prachtigste binnen palmboom online en breng de tropen in huis. We bieden verschillende soorten palmbomen aan die je binnen kunt plaatsen. Kies bijvoorbeeld de voordelige Areca palm voor een lichte plek, de mooie Caryota of de donkergroene Rhapis voor de donkere hoekjes op kantoor. Tropische binnenpalmen verhogen de luchtvochtigheid en zijn uitermate decoratief.

Met zijn sierlijke en elegante bladeren is de kentia een waardevolle en gemakkelijk te onderhouden toevoeging aan elke huiskamer.

 

De Rhapis is een uitermate geschikt palm voor een standplaats verder van het raam.

 

De Areca of goudpalm is een goed betaalbare binnenpalm. Dit soort groeit erg snel en is altijd goed gevuld met lichtgroene bladeren.

 

De Caryota Mitis staat ook wel bekend als de vissenstaartpalm, dit komt door de vorm van de bladeren.

 

De Chamaedorea is verkrijgbaar in diverse soorten, het is een relatief onbekende palm maar uitermate geschikt voor binnen.

 

Palmen voor buiten

Koop buitenpalmen en maak van je tuin, balkon of terras een tropisch paradijs. Wij bieden verschillende soorten buiten palmbomen aan, waarvan enkele winterharde palmen. Palmsoorten zoals de Trachycarpus weerstaan temperaturen tot wel -18 graden. Plaats de Trachycarpussen het liefst uit de wind. De Phoenix palmsoorten zijn geliefd door strandtenten en terrassen, maar let op deze palmen verbruiken veel water.

De Phoenix Canariensis palm kan buiten in de tuin, op het balkon of op het terras geplaatst worden. De Phoenix Canariensis palmboom verdraagd de volle zon, maar staat liever niet in de middagzon. Met genoeg zonlicht zal de palm plant nieuw blad aanmaaken. Buiten zal de Dadelpalm meer water verbruiken dan binnen. In de winter kun je de Phoenix Canariensis palmboom het beste naar binnen halen. Deze kan namelijk niet goed tegen vorst.

 

Voor de Phoenix Roebelenii geldt hetzelfde als voor de Canariensis: de palmboom verdraagd de volle zon, maar staat liever niet in de middagzon. Ook heeft de Phoenix Roebelenii buiten meer water nodig. Tevens kan een standplaats in de wind het beste vermeden worden, hierdoor zal het blad kapot waaien. De Phoenix buitenpalm kan niet tegen tempraturen onder de 0 graden. Plaats de Phoenix Roebelenii tijdens de wintermaanden daarom terug in huis.

 

De Washingtonia is een kleinere palmsoort dat zowel binnen als buiten geplaatst kan worden.

 

Winterharde buitenpalmen

Er zijn enkele palmsoorten die winterhard zijn en vorst kunnen verdragen, zoals de Trachycarpus en Chamaerops Humilis. Dit zijn voornamelijk palmbomen die van oorsprong op grote hoogtes groeien. Ook speelt de leeftijd van palmen een belangrijk rol bij vorstbestendigheid. Daarnaast is de standplaats van de palmboom van invloed op de winterhardheid. Factoren zoals wind en regen beïnvloeden de winterhardheid op een negatieve manier. Plaats de palm daarom tijdens de wintermaanden op een droge windvrije standplaats naast een muur of schutting op het zuiden. Zorg er ook voor dat de gekozen standplaats voldoende draineert. Als de grond bevriest kan de plant geen water meer opnemen en zal deze uitdrogen. Bescherm de palm bij strenge wintermaanden onder de -13 graden. Echter, pas op bij het luchtdicht beschermen van de palm, hierdoor kunnen schimmels ontstaan. Is het vooruitzicht dat de kou langere tijd zal aanhouden, dan is het raadzaam om de palm naar binnen te halen.

De Trachycarpus is een grote palm dat de tuin een tropische tint geeft. De kleinere exemplare passen ook goed binnens huis

 

De Chamaerops Humilis is een kleinere palmsoort dat zowel binnen als buiten geplaatst kan worden.

 

Palmen kopen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »