Rhapis (Stokpalm, Bamboepalm)

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 750
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Onderhoud


Rhapis kopen?

Het kopen van een Rhapis brengt vele voordelen met zich mee. Zo is er geen enkele kamerplant die donkerder kan staan dan de Rhapis. Plaats je de Rhapis op een donkere plaats met weinig zonlicht dan zal de plant zijn mooie donkergroene kleur behouden. Plaats je de palm liever op een lichte plaats, laat hem dan geleidelijk wennen aan direct zonlicht. Hierbij kan het blad van de Rhapis iets lichter van kleur worden. Online een Rhapis kopen? Wij leveren grote Rhapissen tot wel 4 meter.

  • Makkelijke kamerplant
  • Gaat nooit hangen
  • Plant die het minste zonlicht nodig heeft t.o.v. andere planten
  • Langzame groeier
  • Mag niet met de wortels in het water staan

Rhapis FAQ

Waar komt de Rhapis vandaan?

De Rhapis vindt zijn oorsprong in Zuidoost-Azië en bepaalde delen van China. De Rhapis palm heeft in tegenstelling van andere palmen een kenmerkende stam structuur, hier dankt de Rhapis ook zijn bijnamen ‘’Stokpalm’’ en ‘’Bamboepalm’’ aan.

Is de Rhapis een makkelijke kamerplant?

Ja, het is een kamerplant die uitermate geschikt is voor een standplaats verder van het raam, op een plek in de schaduw. Zo kan hij als één van de beste kamerplanten tegen een lage lichtintensiteit en verlangt hierbij enkel dat zijn grond constant licht vochtig blijft.

Hoe snel groeit een Rhapis?

De Rhapis palm groeit van nature langzaam, dit komt mede doordat hij veelal verder van het raam staat en zodoende ook een minder lichtintensiteit tot zich neemt.

Hoeveel water geef je een Rhapis palm?

Voldoende zodat de grond rondom de wortelkluit licht vochtig blijft. Hiermee worden de natuurlijke omstandigheden van de Rhapis palm het beste nagebootst. Voorkom ten alle tijden dat de grond drijfnat is of komt uit te drogen.

Waarom worden de bladpunten van mijn Rhapis bruin?

Het is een natuurlijk verschijnsel dat de gekartelde bladuiteinden na verloop van tijd bruin worden, je kunt dit het beste bijknippen met een kartelschaar. Helaas is er tegen deze verbruining niets te doen.

Is de Rhapis palm wel of niet giftig?

Nee, de Rhapis is net als andere palmen niet giftig. Zodoende is het een verantwoorde keuze om deze palm te plaatsen in combinatie met kleine kinderen en/of huisdieren.

Hoe donker kan een Rhapis?

De Rhapis kan op een afstand van maximaal 5 meter van een raam op westen of oosten. Indien het een grote raampartij richting het zuiden is kun je de Rhapis op een afstand van maximaal 7 meter plaatsen. Houdt hierbij rekening met externe factoren zoals zonwering, melkglas, gordijnen en andere elementen die de lichtinval verminderen.

Is een Rhapis palm een geschikte kantoorplant?

Ja, zeker gezien het feit dat de Rhapis een sterke palm is die het goed doet op een plek verder van het raam. Niet elk kantoor heeft overal ramen of er is automatische zonwering aanwezig, ook voor deze kantoren biedt de Rhapis de ideale invulling. Het is niet zo dat een Rhapis in een ruimte kan staan zonder enige vorm van natuurlijk licht, elke plant heeft zonlicht nodig.

Rhapis sfeerbeelden

Rhapis kwekerij

De Rhapis palm komt oorspronkelijke uit bepaalde delen van Zuid-oost Azië waar hij al honderden jaren te vinden is. Sinds een jaar of 30 wordt de Rhapis palm ook in Nederland gekweekt. Wat er vaak gebeurt bij het kweken van een Rhapis is dat het zaad wordt opgezet in landen als Maleisië, hier krijgt het de kans zich tot een stek te ontwikkelen alvorens het naar Nederland wordt geïmporteerd. De reden waarom dit gebeurt is dat de Rhapis zaden zich sneller ontwikkelen in warme tropische landen dan in een Nederlandse kas.

Zodra het stekmateriaal in Nederland aankomt wordt dit met meerdere palmen (stekken) bij elkaar geplaatst en krijgt het de tijd en ruimte zich te ontwikkelen tot een grote  en volle Rhapis palm. Afhankelijk van de potmaat staan er een X aantal stekken bij elkaar in de kweekpot, dit kan oplopen tot wel 15 stuks.

rhapis kweker
stokpalm online kopen
bamboepalm kwekerij
mooie rhapis kopen

De juiste Rhapis kiezen

Er wordt ons vaak gevraagd waar wij op letten bij het selecteren van een mooie Rhapis palm. Bij deze selectie letten we op meerdere aspecten zoals; Is het aantal palmen representatief voor de potmaat, zijn de palmen voldoende geworteld en ontwikkeld, zijn de bladeren van de Rhapis verspreid over de gehele hoogte of bevinden deze zich voornamelijk op 1 plaats, zijn de bladeren groot genoeg en bevinden zich er nieuwe speren in de plant als teken van gezondheid. Pas wanneer een Rhapis stokpalm aan al deze eisen voldoet mag hij worden verkocht in de online webshop.

mooie rhapis palm
rhapis kopen
hoe groeit een rhapis

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »