Schefflera (Vingersboom)

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 2000
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Onderhoud

1 - 24 van 82

Sorteer op:


Schefflera kopen?

Je kunt Schefflera of Vingersboom online kopen in onze webshop. De Schefflera is verkrijgbaar in onze winkel in diverse maten. Je kan een grote Schefflera tot wel 2 meter bestellen. Valt het blad van een Schefflera? Plaats hem dan dichterbij het raam, maar geef de plant absoluut niet meer water. De Schefflera heeft veel verschillende soorten blad.

  • Makkelijke kamerplant
  • Geschikt voor een zonnige standplaats
  • Buiten bereik van huisdieren plaatsen
  • Gevoelig voor bladval bij te weinig licht

Schefflera FAQ

Waar komt de Schefflera vandaan?

Oorspronkelijk komt de Schefflera uit Australië, tegenwoordig wordt hij vanuit alle hoeken van de wereld geïmporteerd. Zijn bijnaam ‘Vingersboom’ dankt de Schefflera aan de vorm van zijn blad die lijken op een menselijke hand.

Hoe ver van het raam kan een Schefflera?

Plaats de Schefflera met licht blad zoals de Schefflera Gold Capella niet verder dan twee meter van een raampartij. De Schefflera Arboricola niet verder dan drie meter van een raampartij. Let er hierbij op dat het zonlicht niet wordt geblokkeerd door gordijnen of andere elementen.

Hoevaak geef je een Schefflera water?

Genoeg dat de grond licht vochtig blijft zonder dat deze drijfnat wordt. In de praktijk komt dit zomers neer op wekelijks en ’s winters op elke twee weken. De hoeveelheid water hangt hierbij af van het formaat van de plantenbak in combinatie met de hoogte van de plant.

Groeit een Schefflera snel?

De stam van de Schefflera kamerplant groeit niet tot nauwelijks. De kruin kan zich (zeker zomers) snel ontwikkelen waardoor er lange uitlopers kunnen ontstaan.

Moet je een Schefflera snoeien?

Ja, dit behoudt de sierwaarde van de plant. Hiernaast zorgt het ervoor dat zonlicht ook de kern van de plant bereikt en niet wordt tegengehouden door de buitenste bladeren, vooral in de winter is dit goed voor de algehele gezondheid van de plant.

Is een Schefflera gevoelig voor ongedierte?

Bij de juiste verzorging is de Vingersboom niet gevoelig voor ongedierte. Indien de verzorging niet optimaal is kan hij door zijn zachte bladeren last krijgen van bijvoorbeeld bladluis.

Waarom verliest mijn Schefflera zijn bladeren?

Vaak is dit een combinatie van te weinig zonlicht met te veel water. De plant ontvangt minder zonlicht en verbruikt hierdoor ook minder water. Door het overschot aan water laat hij zijn blad vallen.

Welke voeding is het beste voor een Schefflera?

Je kunt het beste gebruik maken van Pokon groene kamerplanten voeding of de universele kamerplanten voeding van Pokon. Van beide kamerplantenvoeding producten is de NPK formule geschikt voor de wensen en behoefte van de Schefflera.

Schefflera sfeerbeelden

Schefflera Kwekerij

De Schefflera of vingersboom is al jaren een veelvoorkomende kamerplant in de Nederlandse huiskamer. Maar hoe wordt een Schefflera gekweekt, hoe snel gaat het kweekproces, waar wordt het opgekweekt en nog veel meer vragen worden beantwoordt in dit artikel.

Het begint in de tropische landen van zuid amerika, hier bevinden zich de schefflera plantages met velden en velden vol met schefflera planten. Afhankelijk van het soort schefflera krijgt het hier wel of niet de ruimte om te groeien en wordt het eventueel periodiek teruggesnoeid.

De vertakte schefflera’s krijgen veelal een hoeveelheid ruimte om zich te kunnen ontwikkelen tot een volle plant. Bij de Schefflera’s op stam worden ze wel geregeld teruggesnoeid. Op deze manier maakt de plant een vollere kruin aan dan wanneer ze deze laten verwilderen. Op deze jonge leeftijd is het ook mogelijk de stammen van meerdere schefflera’s bij elkaar te vlechten zoals hiernaast zichtbaar is.

Deze gevlochten schefflera wordt na het vlechten in een kweekpot geplaatst, dit is om de groei te remmen en het wortelgestel te dwingen om met elkaar te vergroeien in plaats van zijwaarts uit te kunnen lopen.

Schefflera kwekenij
Schefflera transport

Schefflera Amate planten worden op een andere manier gekweekt. Hierbij worden stukken stam van een donorplant afgezaagd en deze opgepoot om een eigen wortelgestel te laten ontwikkelen. Dit is de enige manier om zulk dik Schefflera hout te krijgen zonder hier 30 jaar op te moeten wachten of een hoogte van 4 meter te hebben bereikt.

De Schefflera kan ook worden opgekweekt als hydrocultuur plant. Hierbij worden de wortels schoongespoeld en de aarde hier tussenuit verwijdert. De planten worden dan tussen de hydrokorrels geplaatst en in een laag water gezet. De temperatuur en luchtvochtigheid wordt in deze ruimte flink opgestookt, dit bevordert de ontwikkeling van de schefflera. De Schefflera wordt hierin gestimuleerd om waterwortels aan te maken, waardoor hij geschikt wordt als hydrocultuur plant, met alle voordelen vandien.

Hieronder enkele foto’s van ons hydrocultuur schefflera aanbod.

Schefflera kwekerij nederland
Schefflera Hydrocultuur kwekerij
Schefflera op hydrocultuur

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »