Bonsai boom

Araucaria Bonsai

Araucaria Cunninghami wordt door veel mensen gezien als bonsai kamerplant, dit is echter officieel gezien niet het geval. Over echte bonsai kamerplanten lees je hieronder meer. De Araucaria of Slangenden heeft de bijnaam bonsai gekregen door zijn opbouw. Vaak heeft hij een kronkelstam met een gevulde kruin en optionele tussenlagen met bladeren. De Aruacaria heeft wel elementen die weg hebben van de bonsai bomen. Zo is de Slagenden gemakkelijk te snoeien, goed in model te houden en beschikt hij over een kleine wortelkluit waardoor hij niet snel zal uitgroeien tot een enorm exemplaar. Zodoende wordt hij door veel mensen wel behandelt als Bonsai.

Wat veel mensen zich afvragen, is hoe de stam van de Araucaria aan zijn typerende vorm komt. Dit is geheel het werk van moeder natuur, wat er gebeurt is het volgende. In de tropen van Azie worden mooie stukken Araucaria takken afgezaagd van een grote donorstam. De stammen die worden afgezaagd worden vervolgens naar de kwekerij gebracht en gaan wortelschieten, uiteindelijk groeien deze takken uit tot de Auracaria bonsai zoals wij hem kennen. Het kan hierdoor zo zijn dat de stam van jou Araucaria met gemak 25 jaar oud is. Nog een reden om goed voor hem te zorgen!

Araucaria olijfboom

Araucaria online kopen

Araucaria assortiment  

Ficus Microcarpa Bonsai

De Ficus Microcarpa Bonsai is officieel geen bonsai kamerplant. Hieronder lees je meer over de echte bonsai bomen. Een normale Ficus Microcarpa Ginseng kamerplant bestaat in feite uit 2 verschillende soorten ficussen die worden samengevoegd. De stam is afkomstig van een Ficus Panda en wordt al vanaf jonge leeftijd gestuurd door middel van stokken. Deze stokken worden gebruikt om de bonsai Ficus in de juiste vorm te krijgen. Tegelijk met die groeiproces worden er stekjes Ficus Microcarpa op de stam geënt. Dit gebeurt door middel van het maken van een incisie in de Ficus Panda en hier de Ficus Microcarpa in te plaatsen. Deze wordt vervolgens vast gebonden.

Na verloop van tijd wordt de Ficus Microcarpa onderdeel van de Ficus Panda en wordt de combinatie verkocht als Ficus Microcarpa. Veel mensen denken dat de Ficus Microcarpa een bonsaiboom is, vanwege zijn strak gevormde stam en bladerdek verdeeld over diverse lagen. Echter is dit dus niet het geval.

Ficus Microcarpa kopen

Olijfboom online kopen

Ficus Microcarpa assortiment  

Echte bonsai bomen

Het woord bonsai betekent in het Japans ''Boom in pot''. Deze planten worden door menselijk sturen klein gehouden. Het gehele idee achter bonsai bomen is dat de boom klein is, maar wel een oude uitstraling heeft. In de praktijk wordt dit bereikt door de takken gecontroleerd te snoeien, de wortels te snoeien en te sturen, geen ruimte geven om door te wortelen en andere trucs. Mede hierdoor kan je bijvoorbeeld een appelboom van 20 jaar oud kweken tot het formaat van een meter. Het is zelfs mogelijk om een appelboom zo ver te krijgen dat hij vruchten gaat geven. In de praktijk zal dit neerkomen op het produceren van één appel.

Bonsai boom

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »