Fruitbomen kopen

Fruitbomen kun je kopen in allerlei soorten en maten met diverse vruchten. Denk hierbij aan een appelboom, perzikboom, druivenstruik en ga zo maar door. 99% van alle fruitproducerende bomen zijn alleen geschikt als plant voor buiten en niet als kamerplant. Echter zijn er een tweetal mediterraanse fruitbomen die wel geschikt voor binnen, mits je ze voorziet van voldoende zonlicht en water. Het gaat hier om de Olijfboom (Olea Europaea) en de Citrusboom (Citronella). Beide fruitbomen komen uit de warmere gebieden rondom Spanje en Portugal en komen in een groot aantal variëteiten. Hieronder lees je meer over deze mooie fruitbomen voor binnen.

Olijven fruitboom

Olijfbomen zijn prachtige fruitdragende bomen met karakter. Het karakter van deze fruitbomen zit hem vooral in de uitstraling van de stam, deze is vaak enorm dik en oogt alsof hij 300 jaar oud is terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Hiernaast is het mooie aan de olijf fruitboom dat hij geschikt is voor binnen. De Olijfboom dient wanneer hij binnen wordt gehouden wel te worden voorzien van van voldoende zonlicht, plaats hem hierdoor voor een raam op het zuiden. Behalve zonlicht verlangt deze fruitboom ook veel water om uitdroging te voorkomen.

De Olijfboom komt niet vaak tot vruchtzetting in de huiskamer doordat hij geen kans heeft op kruisbestuiving. Mocht dit wel het geval zijn, dan zijn de vruchten van deze fruitboom in de meeste gevallen eetbaar. Houdt er hierbij alleen rekening mee dat wanneer je deze fruitboom chemische hebt behandeld tegen ongedierte, dit tot uiting kan komen in de vruchten. Hiernaast hebben wij horen zeggen dat de vruchten van deze olijfboom inderdaad eetbaar zijn maar niet bepaald lekker, echter laten we die conclusie aan jullie over!

Fruitboom olijfboom

Olijfboom online kopen

Olijfbomen assortiment  

Citrus fruitboom

Citrusbomen zijn exclusieve en mediterraanse fruitbomen die van nature buiten groeien, in Turkije, Spanje en Portugal. Het is echter mogelijk om deze fruitboom binnen te plaatsen en te behandelen als kamerplant. De Citrus fruitboom is wel een kamerplant die veel zonlicht verlangt en hierdoor het beste voor een raam op het zuiden kan worden geplaatst. Behalve veel zonlicht dient de grond ook goed vochtig te worden gehouden. Als kamerplant zal deze fruitboom niet snel tot vruchtzetting komen aangezien kruisbestuiving niet mogelijk is, het is echter niet onmogelijk dat hij vruchten gaat produceren!

Mocht de Citronella vruchten krijgen, dan is dit geen garantie dat deze eetbaar zijn, het is namelijk mogelijk dat de fruitboom chemisch is behandeld om ongedierte te voorkomen. Hierdoor zouden de vruchten ook aangetast kunnen zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn de vruchten van deze fruitboom eetbaar.. Verwacht niet dat de vruchten van deze Citrus fruitboom net zo lekker zijn als vruchten die je bij de supermarkt koopt, maar de waardering is vele malen hoger!

citrusboom kopen

Olijfboom online kopen

Citrusbomen assortiment  

Fruitbomen kopen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »