Luchtzuiverende kamerplanten

Kamerplanten produceren zuurstof, verhogen de luchtvochtigheid en zuiveren de lucht. Niet elke plant is hiervoor even effectief. Hoeveel lucht een kamerplant kan zuiveren is afhankelijk van de soort en grootte van de plant. Welke luchtzuiverende planten het meest geschikt zijn voor jouw kamer lees je hieronder. 

Voor en Nadelen

  • Luchtzuivering; het verwijderen van schadelijke stoffen
  • Verminderen van branderige ogen en hoofdpijn
  • Verhoogt de luchtvochtigheid door waterverdamping
  • Zuurstofverrijking door CO2 om te zetten in O2
  • Decoratief en dragen bij aan een aangename leefomgeving
  • Planten die bijdragen aan een hogere luchtvochtigheid vragen meer onderhoud omdat ze vaker water nodig hebben.
  • Vooral snelgroeiende planten blijken veel schadelijke stoffen te verwijderen, maar je dient hierbij wel vaker het oude blad te verwijderen.

Bestel nu jouw luchtzuiverende kamerplanten online

Luchtzuiverende kamerplanten assortiment  

Hoeveel luchtzuiverende binnenplanten?

Uiteraard is het aantal benodigde planten afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals het aantal aanwezige personen, de hoeveelheid ventilatie en hoeveel aanwezige schadelijke stoffen. Over het algemeen kunnen we de volgende aantallen hanteren.

Woonkamer

Voor een woonkamer van 30 vierkante meter zijn ongeveer 8 luchtzuiverende plantjes nodig. Je kunt ook kiezen voor 2 grotere planten met een potdiameter van minimaal 24 centimeter.

Kantoor

Voor op kantoor zijn de aantallen gelijk. Om het onderhoud te minimaliseren is het raadzaam om enkele grote planten te selecteren. Dit bespaart tijd met het watergeven.

School

Veel klaslokalen worden helaas slecht geventileerd. Condens op de ramen en een muffe lucht is geen uitzondering. Voor een klas met 30 leerlingen op 100 vierkante meter adviseert Air So Pure daarom 8 grote luchtzuiverende planten.

Air So Pure luchtzuiverende planten

Onderstaande planten zijn in opdracht Air So Pure door Fytagoras onderzocht op hun luchtzuiverende werking. Deze kamerplantensoorten zijn wetenschappelijk bewezen sterk luchtzuiverende planten te zijn, omdat zij in staat waren schadelijke stoffen binnen een bepaalde tijd te verwijderen.

Luchtzuiverende Areca Goudpalm

Areca assortiment

Areca's zijn prachtige palmen met een luchtzuiverende werking. Veel schadelijke stoffen kan deze plant verwijderen en hij doet dit bovendien in een rap tempo. Omdat de Areca veel bladvolume heeft, zorgt de plant bovendien voor veel verdamping. Hierdoor zal de luchtvochtigheid stijgen. Af en toe een bruin bladpuntje zul je voor lief moeten nemen, maar kun je er gewoon afknippen.

luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende Areca Goudpalm

Spathiphyllum assortiment

Een bloemetje in huis dat bovendien bijdraagt aan onze gezondheid. Spathiphyllums, ook wel lepelplant genoemd, zijn mooie bloeiende planten met een witte bloem. Weleens last van droge ogen? Overweeg dan eens enkele Spathiphyllums. In 2007 was dit de bureauplant van het jaar en juist vanwege deze gunstige eigenschappen. Deze binnenplanten hebben wel regelmatig water nodig, anders gaan ze hangen.

Spathiphyllum luchtzuiverende

Luchtzuiverende Varens o.a. Boomvaren

Varen assortiment

Varens zoals de Nephrolepis, Asplenium en Phlebodium zeer geschikte luchtzuiverende planten. De Nephrolepis blijkt uit verschillende onderzoeken zelfs de beste plant voor het verwijderen van verschillende stoffen. Maar deze varen doet meer dan alleen de lucht zuiveren, hij verhoogt ook de luchtvochtigheid.

luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende Dracaena Marginata Drakenbloedboom

Dracaena assortiment

Niet elke Dracaena is even geschikt als het gaat om effectieve luchtzuivering. Vooral de Dracaena Marginata blijkt een geschikte kandidaat. Alhoewel de plant iets minder bijdraagt aan de luchtvochtigheid, is hij wel effectief in het verwijderen van ongezonde stoffen in huis. Daarnaast behoudt deze binnenplant zijn sierwaarde langer, hij heeft matig water nodig en kan goed staan op een locatie met wat minder licht.

luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende Hedera Klimop

Hedera assortiment

Een hangplant die we allemaal kennen is de Hedera, ook wel bekend als klimop. Maar wist je dat dit ook een effectieve luchtzuiveraar is die bovendien eenvoudig is in onderhoud? Af en toe het blad besproeien komt de gezondheid van de plant ten goede en bevordert verdere waterverdamping in jouw woning.

luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende Calathea Pauwenplant

Calathea assortiment

De Calathea staat bekend als de Pauwenplant vanwege zijn prachtige paars groene bladeren. Deze bladeren hebben een leuke eigenschap, ze bewegen namelijk. 's Avonds vouwen de bladeren zich bijeen en in de ochtend zal het blad zich weer ontplooien. Het is een plant die minder goed tegen een stootje kan, maar wel een plant die zijn uiterste best doet om jouw leefomgeving te verbeteren.

luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »