Succulenten & Vetplanten

Cactussen

Cactussen hebben een fikse comeback gemaakt. Van bolcactus tot schijfcactus, met grote of kleine naalden, bij 123kamerplanten vind je ze allemaal.

De Cactus is weer helemaal terug van weggeweest en is niet meer weg te denken uit de huiskamer. Cactussen zijn verkrijgbaar in vele vormen, soorten, afmetingen en kleuren. Het mooie aan de Cactus kamerplant is dat het een enorm makkelijke kamerplant is. Hij stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit, zo vindt hij het prima om in de volle zon te staan of op een donkerdere standplaats. Hiernaast hoef je qua watergift niet vaak om te kijken naar een cactus, één keer per maand watergeven is in veel gevallen voldoende. Vaak wordt gedacht dat de Euphorbia Ingens ook een cactus is, maar de Euphorbia Ingens is een succulent en geen cactus.

Bestel nu jouw Cactus kamerplanten online

Cactussen assortiment  

Agave's

De Agave is een spannende kamerplant waarbij je op moet passen voor zijn stekels.

Grotere stekels zijn er bijna niet, dan die van de Agave. Het mooie aan de bijzondere Agave is dat hij in de natuur voorkomt in een enorm wijd kleurenspectrum, van geel tot groen tot rood en met strepen, ribbels, weerhaken en nog veel meer. De Agave is een soort kamerplant die overlijdt, nadat hij tot bloei is gekomen. Wel zorgt hij voor die tijd nog voor nakomelingen, aan de onderzijde van de moederplant. Bepaalde soorten Agave's kunnen in de tuin staan en andere liever niet.

Bestel nu jouw Agave's kamerplanten online

Agave assortiment  

Sansevieria's

De Sansevieria heeft veel bijnamen: Vrouwentong, Wijventong, Oude wijventong. Hoe je deze vetplant ook noemt, het blijft een mooie, sterke kamerplant.

De Vrouwentong is onbetwist de meest klassieke kamerplant in Nederland, vroeger was deze makkelijke kamerplant al enorm populair en maakt nu wederom een opmars in de Nederlandse huiskamer. Met hedendaagse kweekmethodes komt de Sansevieria momenteel voor in een enorm groot aantal varieteiten. Zo is er de normale Sansevieria Laurentii met gele bladranden, de donker Sansevieria Black Coral met diep donker zwart blad, de vrolijke Sansevieria Mikado met lange sprieten, de kleine Sansevieria Hahni en zo zijn er nog veel meer soorten Sansevieria's. De Sansevieria is enorm makkelijk in onderhoud en stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit en watergift.

Bestel nu jouw Sansevieria kamerplanten online

Sansevieria assortiment  

Crassula's

De Jade plant kenmerkt zich door zijn stoere stam. Deze vetplanten lijken net kleine boompjes.

Crassula kamerplanten hebben volgens veel mensen iets weg van Bonsai bomen. Dit komt doordat ze een stamachtige onderzijde hebben met hierop het bladerdek, net als een bonsaiboom. Opvallend aan de Crassula kamerplant is dat de stam erg zacht en breekbaar is, pas bij planten van enkele tientallen jaren oud wordt de stam daadwerkelijk van hout. Het is een huisplant die goed geschikt is voor een zonnige standplaats in de huiskamer en relatief langzaam groeit. Je kunt de Crassula kopen in verschillende uitvoeringen, zo is er de klassieke Crassula ovata met ovale bladeren, de moderne Crassula Sunset met bonte bladeren, de Crassula Horntree met lichtgroene bladeren en de Crassula Gollum met dikke bladeren.

Bestel nu jouw Crassula kamerplanten online

Crassula assortiment  

Rhipsalissen

De koraalcactus is een snelgroeiende succulent. De Rhipsalis familie kent vele soorten.

De Rhipsalis wordt ook wel koraalcactus genoemd, het is wel duidelijk waarom. De Rhipsalis is een hangplant en een vetplant, en daardoor een unieke combinatie. De Rhipsalis komt in vele vormen voor. Zo heb je Rhipsalissen met dunne bladeren, dikke bladeren, ronde bladeren, donkergroene bladeren, lichtgroene takken en nog meer varianten. De Rhipsalis is een vetplant die snel groeit en gemakkelijk te stekken is.

Bestel nu jouw Rhipsalis kamerplanten online

Rhipsalis assortiment  

Aloe Vera's

De plant waarvan het sap een helende werking heeft op lichaam en geest.

Het wereldwijd meest bekende en gewaardeerde vetplant is misschien wel de Aloe vera. Over de gehele wereld wordt zijn sap gebruikt in medische hulpmiddelen en diverse cosmetische doeleinde. Ook als plant is de Aloe Vera geliefd, hij heeft een unieke opbouw met een zachtaardig karakter. Het is een plant die geschikt is voor een standplaats in de halfschaduw of in de indirecte zon en verbruikt hierbij weinig water. Het is een vetplant die je gemakkelijk kunt stekken.

Bestel nu jouw Aloe vera kamerplanten online

Aloe vera assortiment  

Echeviera's

De meest sierlijke vetplant, verkrijgbaar in ontelbaar veel soorten en kleuren.

Echieviera succulenten zijn verkrijgbaar in talloze soorten, kleuren, vormen, bladmotieven en afmetingen. Van klein en rood zoals de Echeviera Romeo tot het puntige blad van de vetplant Echevieria Mexico. Echeviera succulenten zijn makkelijk in onderhoud, plaats deze kamerplanten op een lichte standplaats. Zolang je de vetplant niet te veel water geeft, zal je er tijden plezier van hebben!

Bestel nu jouw Echeviera kamerplanten online

Echeviera assortiment  

Euphorbia's

Euphorbia's zijn verkrijgbaar in diverse soorten, van bloeiend tot cactusachtige.

Bijna iedereen denkt dat Euphorbia's zoals de Euphorbia Ingens behoren tot de Cactus-familie, in feite zijn dit succulenten en geen cactussen. Het verschil is dat Euphorbia's wolfsmelk hebben en cactussen niet. Euphorbia's komen in vele soorten en maten, variërend van een stoere cactusachtige Euphorbia Ingens of Euphorbia Trigona tot een Euphorbia Pulcherrima, die beter bekend staat als de kerstster. De verzorging van Euphorbia's is over het algemeen erg makkelijk, het verschilt echter per soort wat zij wenselijk achten wat betreft water en zonlicht.

Bestel nu jouw Euphorbia kamerplanten online

Euphorbia assortiment  

Succulenten & Vetplanten

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »