Nicolai - Witte paradijsvogelbloem

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 300
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Eigenschappen
Onderhoud


De Strelitzia Nicolai is een prachtige kamerplant voor in de woonkamer. Deze mooie kamerplant staat ook wel bekend als de witte paradijsvogelbloem en is familie van de Strelitzia Reginae . De Strelitzia Reginae wordt gewaardeerd om zijn oranje bloemen, de Strelitzia Nicolai komt pas vanaf 3 meter hoogte tot bloei en produceert dan grote witte bloemen. Je kunt een mooie Strelitzia Nicolai online kopen in de webshop van 123kamerplanten.

  • Behoudt lang zijn sierwaarde
  • De Nicolai heeft groot blad
  • Buiten bereik van huisdieren plaatsen
  • Het oude blad van de Nicolai is vaak gescheurd

Strelitzia Nicolai kwekerij

Witte paradijsvogelbloem


De populairste Strelitzia is de Strelitzia Nicolai, deze wordt geliefd vanwege zijn stoere opbouw en zijn grote bladeren. De Nicolai is het broertje van de Reginae, deze Strelitzia is vooral bekend door zijn grote oranje bloemen die hem de bijnaam ''Paradijsvogelbloem'' heeft opgeleverd. In tegenstelling tot de Reginea zal de Nicolai in de gemiddelde huiskamer niet tot bloei komen, hiervoor dienen ze een hoogte van minimaal 3 meter te hebben bereikt.

De Strelitzia Nicolai is een kamerplant die voornamelijk in het buitenland wordt gekweekt, denk hierbij aan landen als Spanje en Italië. Deze gebieden hebben veel zonuren in combinatie met een hoge gemiddelde temperatuur, de ideale omstandigheden voor de Strelitzia Nicolai om zich snel te kunnen ontwikkelen. Van nature is de Strelitzia Nicolai is een kamerplant die snel groeit en veel nieuwe grote bladeren aanmaakt, zeker op een zonnige standplaats met voldoende water. Op de foto hiernaast zie je onze collega Romy die laat zien hoe groot de bladeren van de Strelitzia Nicolai daadwerkelijk kunnen worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »