Strelitzia Reginae - Paradijsvogelbloem

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 200
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Eigenschappen
Onderhoud


De Strelitzia Reginae is een prachtige sierplant voor in de woonkamer. Deze kamerplant staat ook wel bekend als de paradijsvogelbloem, paradijsvogelplant, vogelkopbloem en bird of paradise. Dit komt door zijn prachtige bloemen die een horizontale bloeiwijze hebben en ontspringen uit een schutblad. Het online kopen van een Strelitzia plant kun je het beste in de webshop van 123kamerplanten doen.

  • Behoudt lang zijn sierwaarde
  • De Reginae heeft minimaal 12 prachtige sierbloemen
  • Geschikt voor een standplaats dicht bij een raam
  • Buiten bereik van huisdieren plaatsen
  • Lastig opnieuw tot bloei te krijgen

Strelitzia Reginae kwekerij

Paradijsvogelbloem


De bekendste Strelitzia is de Strelitzia Reginae, deze wordt geliefd vanwege zijn grote oranje bloemen in combinatie met stoere bladeren. De Reginae is het broertje van de Nicolai, deze Strelitzia is vooral bekend door zijn nog grotere bladeren. Ook de Strelitzia Nicolai kan tot bloei komen, dit is echter pas vanaf een hoogte van 3 meter. De bloemen die hij dan krijgt zijn wit van kleur en kennen dezelfde opbouw als die van de Reginae, deze bloeiwijze heeft hem de bijnaam ''Witte Paradijsvogelbloem'' opgeleverd.

De Strelitzia Reginae is een plant die voornamelijk voor zijn bloemen wordt gekweekt. De plant dient hiervoor minimaal 8 jaar oud te zijn en heeft dan een hoogte van zo'n 130 centimeter bereikt en een flink wortelgestel opgebouwd. Per Strelitzia Reginae kan een kweker per jaar tot wel 25 bloemen verzamelen en minimaal 100 bladeren, ook deze zijn populair bij bloemisten. Diverse Reginae kwekers verkopen op kleine schaal ook enkel de planten om de doorloop te behouden en als vorm van bijverdienste.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »