Yucca (palmlelie)

Filteren op:

Prijs
Min: €0
Max: € 300
Soorten & merken
Standplaats
Plantgrote
KweekpotDiameter
Waterbehoefte
Eigenschappen
Onderhoud


Je kunt de Yucca Elephantipes huiskamerplanten online kopen in de webshop. De Yucca Elephantipes, ook wel Palmlelie genoemd wenst veel licht en slechts weinig water. De Yucca heeft een ruig uiterlijk met zijn zware stammen. De stam van de binnenplant kan water opslaan. Laat daarom de grond van een Yukka opdrogen voordat de kamerplant opnieuw water krijgt.

  • Makkelijke kamerplant
  • Verbruikt weinig water
  • Kan goed tegen droge lucht
  • Geschikt voor een standplaats dicht bij het raam
  • Gevoelig voor te veel water
  • Scherp blad
  • Buiten bereik van huisdieren plaatsen

Kwekerij

Bij het opkweken van Yucca's vormt het hout de uitgangspositie. Deze wordt gedurende de groeiperiode consequent gesnoeid om de eind vorm te vormen naar de wensen van de kweker.

Zodra de Yucca stam de gewenste vorm heeft bereikt wordt de plant ge-marcotteerd. Marcotteren is het stimuleren van de plant om op de gewenste hoogte langs de stam een zelfstandig wortelgestel te ontwikkelen. Dit gebeurt middels een plastic zak en speciaal substraat wat er voor zorgt dat er halverwege de stam wortels in het substraat opzoek gaan naar voedingsstoffen. Wanneer dit wortelgestel voldoende is ontwikkeld kun je de hoofdstam onder het nieuwe wortelgestel afzagen en zal de plant verder gaan met het nieuwe wortelgestel. Het grote voordeel hiervan is dat de moederplant hiervoor niet hoeft te sterven en doordat dit een volwassen plant is groeit het geheel sneller. Wil je meer weten over het kweken door marcotteren of andere manieren van kweken, kijk dan eens op onze informatiepagina.

yukka kwekerij
palmlelie kweker
palmlelie kamerplant
yucca kopen

Yucca kiezen voor thuis

Waar letten wij op het selecteren van een Yucca? Wij letten onder andere op de kleur van de bladeren, deze dient frisgroen te zijn waarbij de bladeren ook stevig omhoog dienen te staan. Hangende bladeren kan duiden op een onjuiste watergift en zodoende een minder gezonde plant. Hiernaast controleren wij of de stammen goed stevig zijn en de plant voldoende is doorworteld. Hoe minder aarde er van de wortelkluit afvalt bij het verwijderen van de kweekpot hoe beter de Yukka is geworteld.

Hiernaast beoordelen we de Palmlelie op het totaal plaatje, heeft hij wel voldoende vertakkingen, zijn de koppen goed ontwikkeld, is de blad/stam verhouding in orde en klopt het formaat plant met de kweekpot waarin hij wordt geleverd. Pas als dit allemaal in orde is kan de Yukka worden verkocht in de webshop.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »