Interieurbeplanting

Interieurbeplanting gaat verder dan simpelweg een ruimte opvullen met planten. Wij zijn ons hier sterk van bewust en zien interieurbeplanting dan ook als: ‘’de creatie van een rustgevende groene omgeving waar werken, bewegen en/of ontspannen wordt gestimuleerd’’. De juiste interieurbeplanting maakt een ruimte natuurlijker, sfeervoller en inspirerender. 123kamerplanten is actief in heel Nederland en in het bijzonder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Hieronder staat een overzicht van interieurbeplantingsmogelijkheden waarmee wij je van dienst kunnen zijn.

Interieurbeplanting met grote planten

Beschik je over een mooie grote ruimte met een hoog plafond waar voldoende licht aanwezig is en heb je de wens om daar grote kamerplanten te plaatsen? Wij helpen je graag verder! Met onze ervaring en expertise kunnen wij jouw ruimte prachtig inrichten met tropische planten tot wel 13 meter hoog! Het is mogelijk om de meest prachtige palmen, afkomstig uit de andere kant van de wereld, in jouw ruimte te plaatsen. Hierbij heb je de keuze uit potgrond planten en hydrocultuur planten.

Grote planten kunnen achtergrondlawaai verminderen en de luchtkwaliteit verhogen. Ook blijkt uit onderzoek dat planten de productiviteit van medewerkers op kantoor kunnen verhogen. Dit komt doordat planten een gevoel van welzijn teweegbrengen, waardoor de concentratie en het geheugen verbeteren, stress verminderd, ziekteverzuim verminderd en depressiviteit verlaagd.

Geïnteresseerd om jouw woon- of werkruimte in te richten met grote tropische kamerplanten? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interieurbeplanting met grote planten

Kantoorplanten compleet met plantenbakken

Wij hebben bij 123kamerplanten een gezegde, namelijk: ‘de pot maakt de plant’. Want wat is een plant immers zonder een mooie plantenbak? Naast dat een plantenbak sierlijk oogt brengt deze ook vele voordelen met zich mee. Door een ruime plantenbak te nemen krijgen wortels de ruimte om te groeien, wat ook de groei boven de grond bevorderd. Daarnaast is het mogelijk om een watergeefsysteem in de plantenbak te plaatsen, waardoor het water geven wordt vereenvoudigd.

123kamerplanten biedt bij de interieurbeplanting het totaalplaatje. Zo maken wij hydrocultuur planten op met een watergeefsysteem en hydrokorrels. Potgrond planten maken wij op met een watergeefsysteem en professionele potgrond genaamd vulcastrat. Ook kunnen wij maatwerk leveren voor bijvoorbeeld extra grote plantenbakken. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot een onderhoudscontract, waarbij je de verzorging van de planten kunt uitbesteden.

Geïnteresseerd in welk totaalplaatje wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interieurbeplanting met grote plantenbakken

Kantoorbeplanting met kunstplanten

Kunstplanten zijn een ideale vervanging voor echte planten. Het nabootsen van een groene omgeving met kunstplanten leidt tot velen voordelen die een echte planten omgeving ook biedt. Zo verhogen ook kunstplanten de productiviteit en welzijn van mensen. Bij de creatie van zo'n nagebootste groene omgeving met kunstbeplanting bieden professioneel advies aan. Daarnaast kunnen wij de inrichting uitvoeren en coördineren.

Geïnteresseerd om met behulp van kunstbeplanting een natuurlijke omgeving na te bootsen in jouw woon- of werkruimte? Bekijk voor meer informatie dan deze kunstbeplanting pagina, of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interieurbeplanting met kunstplanten

Kunstplanten voor kantoor

Kunstplanten assortiment  
 

Binnentuinen

Mist je entreehal of andere overdekte ruimte uitstraling? Geef deze dan een echte wow-factor door een binnentuin aan te leggen. Een binnentuin brengt sfeer in een bedrijfspand. Daarnaast zorgen planten voor een rustgevende ambiance, waarin mensen zich gezonder en productiever voelen. Niet alleen zijn binnentuinen geschikt voor bedrijfspanden, ook ruime woonkamers zijn hier erg geschikt voor. Hiermee creëer je een geweldige groene omgeving in je eigen huis!

Wij bieden professioneel advies bij de inrichting van binnentuinen. Daarnaast kunnen wij de inrichting uitvoeren en coördineren. Ook bieden wij de mogelijkheid tot een onderhoudscontract, waarbij je de verzorging van de planten kunt uitbesteden.

Geïnteresseerd in een rustgevende groene binnentuin in je bedrijfspand of woning? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interieurbeplanting met binnentuinen

Green Walls (Groene Wanden)

Verander je standaard kale muren tot een levendige groene uitstraling. Met greenwalls creëer je een prachtige woon- of werkomgeving. De green walls zijn op te delen in twee categorieën, namelijk planten en mos. Binnen deze categorieën zijn er diverse soorten, maten en systemen.

De planten green walls bestaan uit het Bin Fen green wall systeem. Dit is een steunframe met verschillende openingen waaraan bloempotten geklemd kunnen worden. Ook is er de Natural wall. Deze groene muur kan als scheidingswand gebruikt worden. Daarnaast zijn er de live pictures. Dit zijn, zoals de naam het al zegt, mooi beplante design frames (lees: schilderijen). Alle planten green walls zijn voorzien van een intelligent watergeefsysteem en zijn daarmee eenvoudig in onderhoud. De mos green walls bestaat uit mos schilderijen en wanden. De mos schilderijen bestaan uit een mooi design frame opgevuld met gemummificeerd bol- en platmos. Ook is het mogelijke om gehele muren om te toveren naar prachtige gemummificeerde mos wanden.

De green wanden maken een woon- of kantoorruimte groener, sfeervoller, natuurlijker en inspirerender. Het zorgt dan ook niet alleen voor rust, ook verhogen green walls de productiviteit. Groene muren kunnen ook gebruikt worden als natuurlijke scheidingswand in een ruimte, bijvoorbeeld als kantoor divider. Vormen van green walls die wij aanbieden als interieurbeplanting zijn:

  • Green wall (Bin Fen)
  • Natural wall
  • Live pictures
  • Mos schilderijen
  • Mos wanden

Wij bieden professioneel advies bij de inrichting van Green Walls. Daarnaast kunnen wij de inrichting uitvoeren en coördineren. Ook bieden wij de mogelijkheid tot een onderhoudscontract, waarbij je de verzorging van de planten kunt uitbesteden.

Geïnteresseerd om je muren te transformeren tot prachtige Green Walls? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interieurbeplanting met Green Walls Interieurbeplanting met live pictures

Interieurbeplanting in sport- en recreatieruimtes

Gezond en groen gaat hand in hand. Planten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren en het achtergrondlawaai verminderen. Een groene omgeving creëert daarom een gevoel van rust en zorgt voor een prettige ambiance. In deze omgeving kan men aangenaam bewegen, sporten of ontspannen.

Wij bieden professioneel advies bij de inrichting van jouw sport- en recreatieruimte. Daarnaast kunnen wij de inrichting uitvoeren en coördineren. Ook bieden wij de mogelijkheid tot een onderhoudscontract, waarbij je de verzorging van de planten kunt uitbesteden.

Geïnteresseerd om gezond met groen te integreren in je sport- en recreatieruimte en/of in je (sport)kantine? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interieurbeplanting in sport- en recreatieruimtes

Onderwijsinstellingen

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat planten de gezondheid, welbevinden en productiviteit van mensen verhogen. Planten hebben dan ook een positief effect op de (leer)prestaties van de leerlingen en op het welzijn van de docenten. Daarnaast dempen de grotere planten achtergrondlawaai. Dit heeft alles te maken met de fotosynthese, plantenlevenscyclus, luchtzuivering, huidmondjes en meer. Planten zijn dan ook niet alleen decoratief, maar ook educatief.

Wij kunnen je helpen bij de interieurbeplanting en het groen maken van jouw onderwijsinstelling. We kunnen klaslokalen transformeren naar de mooiste groene ruimtes met onze planten voor in de klas. Niet alleen verdienen de klaslokalen wat meer groen, ook vergaderruimtes, docentenkamers en wandelgangen kunnen dit vaak goed gebruiken.

Wij bieden professioneel advies bij de inrichting van groen in jouw onderwijsinstelling. Daarnaast kunnen wij de inrichting uitvoeren en coördineren. Ook bieden wij de mogelijkheid tot een onderhoudscontract, waarbij je de verzorging van de planten kunt uitbesteden.

Geïnteresseerd om een ruimte in jouw onderwijsinstellingen in te richten met natuurlijk groen? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interieurbeplanting onderwijsinstellingen

Beplanting van openbare ruimtes

Een grote openbare ruimte biedt een geweldige mogelijkheid tot een groene transformatie. Hierbij kunnen wij professioneel advies bieden bij het inrichten van de openbare ruimte. Daarnaast kunnen wij de inrichting uitvoeren en coördineren. Denk bij de inrichting bijvoorbeeld aan gigantische kamerplanten met prachtige plantenbakken, of aan indrukwekkende groene wanden (green walls) tot wel meters hoog. Niks is te gek bij de creatie van een prachtige groene omgeving.

Bij de aanleg van grootschalige projecten met meerdere grote planten komt ook de verzorging van de planten kijken. Dit kan soms een behoorlijke klus zijn. Heb je dan ook liever geen omkijken naar de verzorging van je planten, dan bieden wij daar een uitkomst voor! Het is namelijk mogelijk om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten, waarbij wij de verzorging van de planten overzien.

Geïnteresseerd om een openbare ruimte groen in te richten? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interieurbeplanting voor openbare ruimtes

Interieurbeplanting zorginstellingen

Er is een sterke connectie tussen groen en gezondheid. Sterker nog, een groene omgeving in de zorg wordt ook wel aangeduid als vitamine G. Hierbij symboliseert vitamine de positieve effecten van het groen, oftewel ‘G’. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat interieurbeplanting met groene planten een positief effect hebben op de gezondheid en welbevinden van de mens. In de zorg wordt vaak gewerkt met groen onder het motto: ‘wat groen voor patiënten kan doen’. Groen zorgt namelijk voor een prettige ambiance, waardoor patiënten meer ontspannen worden en minder stress hebben. Denk bij groen in de zorg niet alleen aan planten in een ziekenhuis, maar ook aan groene verzorgingstehuizen, zorgboerderijen, zorgtuinen, binnentuinen, belevingstuinen etc.

Wij bieden professioneel advies bij de inrichting van jouw zorginstelling. Daarnaast kunnen wij de inrichting uitvoeren en coördineren. Ook bieden wij de mogelijkheid tot een onderhoudscontract, waarbij je de verzorging van de planten kunt uitbesteden.

Geïnteresseerd om een groene en gezonde omgeving te creëren in jouw zorginstelling? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interieurbeplanting in zorginstellingen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »