Planten voor kantoor

Er zijn talloze kamerplanten waarvan de ene plant meer onderhoud, lichturen en verzorging vraagt dan de andere plant. Maar welke kamerplanten zijn nu geschikt als kantoorplanten? We kunnen ons voorstellen dat het al druk genoeg is op kantoor, zonder je je ook nog is zorgen moet maken over de verzorging van je kantoorplanten. Daarom hebben we hieronder de top 10 kantoorplanten op een rijtje voor je gezet. Deze selectie is gebaseerd op de eenvoud in verzorging, populariteit en op het uiterlijk van de plant.

Grondplanten voor kantoor

Grondplanten assortiment >
 

Top 10 planten voor kantoor:

#1 Dracaena Drakenbloedboom

Dracaena's hydrocultuur Dracaena's potgrond

De Dracaena is de ideale kantoorplant. Dit komt mede doordat deze goed gedijt op plekken verder van het raam en liever iets te droog staat dan te nat. Daarnaast is de Dracaena in vele varianten verkrijgbaar, van vol tot subtiel en van groot tot klein. De twee sterkste soorten Dracaena's zijn:

 • Dracaena Janet , deze kenmerkt zich door groot spits en diepgroen blad.
 • Dracaena Marginata, deze heeft een stoere houten stam en lang dun groen blad.
Dracaena planten voor kantoor

De Sansevieria staat bekend vanwege zijn eenvoud in verzorging. Dit is een plantensoort die nauwelijks gevoelig is voor ongedierte vanwege de bladstructuur. Daarnaast kan de Sanseveria weken zonder water en kan deze zowel in het raamkozijn tot verder van het raam worden geplaatst. De twee populairste soorten Sanseveria's zijn:

 • Sansevieria Zeylanica, deze kenmerkt zich met een zwarte tekening op het donkergroene blad.
 • Sansevieria Laurentii, de klassieker onder de sanseveria's. Donkergroen blad met een heldere gele rand.
Sanseveria planten voor kantoor

De Aglaonema is een prachtige en gemakkelijke plant voor op kantoor die uitermate geschikt is voor een standplaats verder van het raam. Ook is de Aglaonema gemakkelijk in onderhoud. Zo stelt deze weinig eisen aan de watergift. De Aglaonema is verkrijgbaar van bureauformaat tot waardige invulling voor in een vaas. Zo heeft elke soort een uniek bladpatroon. De populairste Agloanema's zijn:

 • Aglaonema Silver Queen, deze kenmerkt zich door een lichtgroen blad met donkergroene strepen.
 • Aglaonema Stripes, deze Aglaonema heeft blad met een tijgerpatroon.
Aglaonema planten voor kantoor

De Kentia is de ideale sierpalm voor op kantoor. Deze is verkrijgbaar in diverse hoogtes en met verschillende hoeveelheden palmen per pot. Daarnaast is het een makkelijke plant voor kantoor omdat deze weinig eisen stelt aan de lichtintensiteit. De Kentia staat wel het liefste in licht vochtige grond. De Kentia is de ideale plant voor kantoor doordat deze:

 • Ideaal in een hoek kan staan waarbij de doorloop behouden blijft;
 • Prachtige vulling in de hoogte biedt zonder waardevolle werkruimte in te nemen.
Kentia planten voor kantoor

Ficussen zijn er in alle soorten en maten, waardoor er altijd wel een mooi exemplaar te vinden is voor jouw kantoor. Ficussen met kleine blaadjes hebben een geluid reducerend effect, vooral in galmende ruimtes. De Ficus is een kantoorplant die graag op een standplaats staat met veel licht. Ook dient de grond continue licht vochtig te blijven. De meest geschikte en populairste Ficus soorten voor op kantoor zijn:

 • Ficus Lyrata, de tabaksboom. Prachtig grote bladeren kenmerken deze plant.
 • Ficus Cyasthistipula, spits en diepgroen blad verspreidt over de gehele hoogte van de plant maakt deze Ficus tot een rijkelijk gevuld exemplaar.
Kentia planten voor kantoor

Hydrocultuur voor kantoor

Hydrocultuur assortiment >
 

De Cactus is bij uitstek een geschikte kantoorplant. Deze stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit en watergift. Sterker nog, de cactus kan zonder probleem enkele maanden zonder water. Ook is de Cactus verkrijgbaar is diverse uitvoeringen en afmetingen. Zo zijn er smalle, bolle en (zwaar) vertakte cactussen. De twee populairste cactussen voor op kantoor zijn:

 • Euphorbia Ingens, oftewel de Cowboycactus. Uitgerust met een dikke stam en gave vertakkingen.
 • Euphorbia Acruensis, familie van de Ingens maar met minder dikke stammen en donkerder van kleur.
Cactus planten voor kantoor

De Yucca is als kantoorplant goed geschikt, voornamelijk omdat deze weinig water nodig heeft. Zo kan de Yucca er prima tegen wanneer deze enkele weken geen water krijgt. De Yucca vertoeft het beste op een zonnige standplaats dichtbij het raam. De Yucca is verkrijgbaar met losse- of vertakte en zelfs zonder stam. De populairste Yucca soorten zijn:

 • Yucca Elephantipes, komt met zware losse- of vertakte stammen.
 • Yucca Rostrata, scherpe bladeren zonder stam.
Yucca planten voor kantoor

De Beaucarnea, beter bekend als de olifantenpoot, is een uitermate geschikte kantoorplant. Het is een plant die weinig water nodig heeft en prima enkele weken zonder water kan. De Olifantenpoot staat graag op een zonnige standplaats. Deze is verkrijgbaar als subtiele bureauplant of als grote eye-catcher. Hiernaast is deze te koop als enkele stam of als stoere vertakte variant. De twee grootste redenen waarom de Beaucarnea geschikt is voor op kantoor zijn:

 • Vereist weinig water.
 • Vereist weinig tijd en moeite in de onderhoud en verzorging.
Beaucarnea planten voor kantoor

#9 Rhapis Schaduwknaller

Rhapissen hydrocultuur Rhapissen potgrond

De Rhapis is de kantoorplant die het meest donker kan staan. Er is geen plant welke een lagere lichtintensiteit overleefd dan de Rhapis. Daarom staat de Rhapis graag meerdere meters van het raam op een donkere, schaduw of halfschaduw plaats. Hiernaast is de verzorging van de Rhapis eenvoudig, zolang de grond van de palm maar continue licht vochtig is. De Rhapis is geliefd vanwege zijn diepdonker groene gekartelde blad. De Rhapis heeft unieke eigenschappen omdat deze:

 • Uitermate geschikt is voor een standplaats verder van het raam.
 • Weinig tijd en moeite kost in verzorging en onderhoud.
Rhapis planten voor kantoor

#10 Philodendron Monsterlijk grote bladeren

Philodendrons hydrocultuur Philodendrons potgrond

Enkele Philodendron soorten hebben enorme grote bladeren, zoals de Monstera. De Philodendron komt in diverse vormen en maten, waarbij de meeste op een mosstok groeien. De bladeren zijn groot en zijn kenmerkend voor de Philodendron. Een Philodendron staat het liefste wat verder van het raam. De populairste varianten van deze kantoorplant zijn:

 • Philodendron Monstera, met monsterlijk mooie bladeren. Gegarandeerd een stoere toevoeging aan elke ruimte.
 • Philodendron Scandens, subtiel en rijkelijk gevuld. Ideaal in te zetten als room-divider.
Philodendron planten voor kantoor

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »