Professioneel advies

123kamerplanten biedt professioneel advies bij de selectie van de juiste kamerplanten en kantoorplanten. Hierbij bieden wij informatie en advies over de juiste standplaats, de benodigde accessoires, toebehoren en over het onderhoud en verzorging van planten. Voor werkruimtes, zoals kantoren en andere instellingen, bieden we ook advies over de meest gemakkelijke en populaire kantoorplanten. Ons professionele advies bieden wij ook voor interieurbeplantingsprojecten, voor zowel de kleine als grote projecten. Met ons advies geniet je jarenlang van de mooiste planten die ook nog eens eenvoudig te onderhouden zijn!

Advies interieurbeplanting

Al jaren lang bieden wij kantoren en andere werkruimtes advies over geschikte planten. De ervaring leert dat niet iedere kamerplant een geschikte kantoorplant is. Planten hebben verschillende behoeftes met betrekking tot lichtintesiteit, watergift, onderhoud en verzorging. Ook zijn sommige planten gevoeliger voor ziektes en ongedierte dan andere planten, of verliezen ze sneller hun sierwaarde. Het is daarom van belang om de juiste planten voor kantoor uit te kiezen.

Indien je zelf de kantoorplanten wilt uitzoeken om je kantoor in te richten hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt. We hebben namelijk een top 10 selectie gemaakt van de beste kantoorplanten. Bij de selectie hebben we gekeken naar de eenvoud in onderhoud en verzorging, standplaats en watergift. Ook hebben rekening gehouden met de vatbaarheid voor ziektes en ongedierten. Met behulp van deze top 10 lijst kun je zelf je kantoor inrichten met de meest kantoorvriendelijke planten.

Naast de informatievoorziening online kunnen wij ook persoonlijk professioneel advies leveren. Denk hierbij aan advies voor zowel kleine als grote interieurbeplantingsprojecten. Hierin bieden wij advies over de inrichting van het gehele totaalplaatje: van kantoorplant tot de sierpot en bijkomende benodigdheden. Bij alleen advies stoppen wij nog niet. Ook kunnen wij de volledige inrichting coördineren en uitvoeren. Hiernaast kunnen wij ook achter ondersteuning bieden met advies over de onderhoud en verzorging van de planten. Daarnaast is het mogelijk om de onderhoud van de kantoorplanten gedeeltelijk of geheel uit te besteden door middel van een onderhoudscontract.

Standplaats advies

We kunnen niet benadrukken hoe belangrijk de lichtintensiteit voor planten is. De hoeveelheid lichtintensiteit die aanwezig is bepaald welke plant voor de desbetreffende standplaats geschikt is. Iedere plant heeft immers andere lichtbehoeftes om optimaal te kunnen groeien. Zo zijn er planten die in de volle zon geplaats kunnen worden, maar niet donker kunnen staan. En zo zijn er planten die donker kunnen staan, maar zullen verpienteren in de volle zon. Om de juiste standplaats te selecteren voor een plant is het dus van belang om te weten hoeveel lichtintensiteit deze zal gaan ontvangen. Ook hierbij hebben we het gemakkelijk voor je gemaakt. Met onze handige standplaats berekeningstool kun je in vier simpele stappen berekenen welke planten geschikt zijn voor de standplaats die je in gedachte hebt. Wil je meer informatie of advies over welke planten geschikt zijn voor jouw beoogde standplaats? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon, e-mail of social media.

Wil je zeker weten welke planten geschikt zijn voor jouw beoogde standplaats? Dan kun je ervoor kiezen om een lichtmeting door ons te laten uitvoeren. Hierbij sturen wij een plantexpert naar je toe die ter plekke een lichtmeting zal uitvoeren. Hier is wel een meerprijs aan verbonden. Heb je een klein of groot interieurbeplantingsproject voor ogen en wil je graag zeker weten welke planten geschikt zijn voor jouw locatie? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden van een lichtmeting.

Het is 9/10 keer afdoende om de standplaats te bepalen met behulp van de standplaatsberekeningstool of persoonlijk advies via de telefoon, e-mail of social media.

Advies benodigdheden voor kantoorplanten

Om jarenlang van je kantoorplanten te kunnen genieten en de verzorging eenvoudiger te maken, zijn de juiste accessoires en benodigdheden nodig. Ook hierbij denken wij graag met je mee. Zo staan onder iedere hydrocultuur plant de vereiste benodigdheden weergeven. Denk bij deze benodigdheden aan:

  • Passende sierpot
  • Inzethoes om de sierpot waterdicht te maken
  • Grond of substraat
  • Voeding
  • Watermeter
  • Optionele accessoires zoals sierstenen, gieters, snoeischaren etc.

Ook zijn er voor zowel hydrocultuur- als potgrondplanten verschillende informatiepagina's waarop je alles kunt lezen over de benodigde accessoires om een plant op de juiste manier op te maken. Heb je liever persoonlijk advies dan kan dat natuurlijk ook. Neem in dat geval contact met ons op via de telefoon, e-mail of social media.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »