Abies Koreana kerstboom

Abies Koreana, beter bekend onder de naam Koreaanse zilverspar of Koreanais. Dit is een groenblijvende naaldboom afkomstig van de dennenfamilie, ook wel Pinaceae genoemd. Deze zilverspar groeit langzaam en wordt vaak geteeld voor siertuinen of als kerstboom.

Abies Koreana kerstboom

Naam Abies Koreana
Bijnaam Koreaanse zilverspar
Naaldvast? Ja
Vorm Piramidaal
Kerstbomen assortiment
Kerstboom watergeven?

Kenmerken

De Koreaanse zilverspar is een breed uitgroeiende boom en heeft een piramidale vorm. Wordt in Nederland niet hoger dan 4 meter en heeft opvallend groene naalden.

Naalden

Deze Abies Koreana heeft naalden van tussen de 1,5 en 3 centimeter lang. De naalden worden breder des te meer je naar de top van de kerstboom gaat. Het uiteinde van de naald is stomp en prikt dus niet.

Geur

De geur van deze Koreanais is erg natuurlijk. Doordat de naalden niet snel uitvallen zal deze geur ook langer blijven hangen.

Temperatuur

De Abies Koreana eerst een dag laten acclimatiseren in een koudere ruimte van het huis. Hierdoor is de overgang van de koude buiten lucht naar de warme binnen lucht niet al te groot. Deze kerstboom is hierna geschikt voor een halfschaduw/zonnig plekje in het huis. Houd hem op minimaal 2 meter afstand van een openhaard of verwarming.

Ideale temperatuur kerstbomen
Wortels kerstbomenVersheid kerstbomen

Leeftijd

Deze Koreaanse zilverspar groeit erg langzaam en wordt meestal verkocht op een leeftijd van 6 tot 8 jaar. Op deze leeftijd zal de kerstboom een lengte hebben van rond de 2 meter.

Afkomst

Van nature komt de Abies Koreana voor in het uiterste zuiden van Korea. Deze kerstboom groeit vooral in de bergen op een hoogte van rond de 1500 meter. Hier ondergaat hij zware sneeuwstormen en harde regenbuien.

Naalduitval kerstbomen

Kerstboom behoud

Water geven

Wanneer je de Koreanais met wortelkuit in huis hebt, geef deze dan elke 2 dagen gematigd water. Als de kerstboom geen wortelkluit heeft zaag dan 3 centimeter van de onderkant van de stam af. Hierna zet je de boom in een klein laagje water. Een tip van de Deense kwekers is: ‘’voeg 1 eetlepel kristalsuiker aan het water toe’’. Hierdoor behoud de kerstboom langer zijn groene kleur.

Vorm

De Abies Koreana heeft een piramidale vorm, is zo’n 2,5 meter breed en bereikt in Nederland een hoogte van maximaal 4 meer. Door deze brede onderkant wordt hij gezien als de boom met die ideale kerstboom vorm.

Wortels

Deze Koreaanse zilverspar wordt vooral verkocht zonder een wortelkluit. De boom wordt niet uit de grond gehaald maar omgezaagd. Wanneer hij wel een wortelkluit heeft is deze vaak niet erg groot omdat de boom vrij langzaam groeit.

Prijs

De prijs van de Koreanais ligt niet hoog. Dit komt doordat de kosten van het rooien van deze kerstboom vrij laag zijn.

Hoogte

De lengte van de Abies Koreana zal in Nederland niet hoger worden dan 3 á 4 meter. In het thuisland Korea kan deze hoogte verschillen tussen de 6 en de 16 meter.

Verplanten

Wanneer je deze zilverspar wilt verplanten kan dit alleen als hij een wortelkluit heeft. Als dit niet het geval is, is de kwaliteit onvoldoende voor het verplanten.

Abies Koreana kerstboom

Facebook

Was deze informatie nuttig? Like ons dan op Facebook.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »