Abies Procera kerstboom

De Abies Procera beter bekend als de Nobilisspar of de edele zilverspar. Een kerstboom uit de dennenfamilie en komt van nature voor in Noord-Amerika. Deze winterharde kerstboom heeft een blauwgroene bladkleur. Doordat de puntvormige naalden niet uitvallen worden de takken vaak gebruikt in kerststukken.

Edelspar Kerstboom (Abies Procera)

Naam Abies Procera
Bijnaam Edelspar
Naaldvast? Ja
Vorm Kegelvormig
Kerstbomen assortiment
Kerstboom watergeven?

Kenmerken

De edelspar Abies Procera is een smal gevormde kerstboom en kan in Nederland tot 30 meter hoog worden. Deze kerstboom behoort tot de blauwsparren en heeft dus ook een blauwgroene kleur.

Naalden

De naalden van de Abies Procera zijn tussen de 3 en de 5 centimeter lang en hebben een glimmend blauwgroene kleur. Het zijn zachte stompe naalden waardoor ze niet prikken. Het voordeel van deze kerstboom is dat hij zijn naalden niet snel laat vallen.

Geur

De Abies Procera heeft een natuurlijke geur. Omdat deze kerstboom erg naaldvast is blijft de geur langer hangen en heb je er lang plezier van.

Temperatuur

De Abies Procera altijd eerst een dag laten acclimatiseren in een koude ruimte in huis. Hierdoor is de overgang van de koude buiten lucht naar de warme binnen lucht niet te groot is. Na een dag kan deze kerstboom in een halfschaduw/zonnig plekje in het huis staan. Zet de kerstboom op minimaal 2 meter van een verwarming of openhaard af, deze warmte is niet goed voor de boom.

Ideale temperatuur kerstbomen
Wortels kerstbomenVersheid kerstbomen

Leeftijd

De Nobilisspar wordt vaak verkocht met een lengte van 2 meter, op dat moment is de kerstboom tussen de 6 en de 8 jaar oud.

Afkomst

De Abies Procera komt voornamelijk voor in Noord-Amerika. Vooral in het vochtige gebied tussen Washington en het noordwesten van California. Hier kan deze boom tot een lengte groeien van wel 70 meter.

Naalduitval kerstbomen

Kerstboom behoud

Water geven

Het water geven van een Abies Procera verschilt per de lengte van de boom. Ook geef je deze boom meer water als hij op een zonnige droge plek staat in het huis. Wanneer er geen wortels aan de boom zitten zaag dan 3 centimeter van de onderkant van de stam af en zet deze in een klein laagje water. Je kunt 1 eetlepel suiker toevoegen aan het water waardoor hij langer groen blijft. Dit is een tip van de Deense kerstboomkwerkers
Indien de kerstboom wordt geleverd met een kluit, bestaande uit wortels en aarde. Geef dan elke 2 dagen gematigd water.

Vorm

De vorm van de Abies Procera is kegelvormig. In tegenstelling tot de meeste kerstbomen is dit een smallere variant.

Wortels

De Abies Procera wordt vooral verkocht zonder wortels, dit is een goedkope manier van snoeien. De stam wordt dan alleen afgezaagd en verkocht, de wortels blijven in de grond zitten.

Prijs

Deze edele zilverspar zijn over het algemeen niet duur omdat het rooien van deze bomen weinig moeite kost.

Hoogte

De hoogte kan erg verschillend zijn, in hun thuisland groeien ze tot 70 meter, voor kerstbomen is de meest verkochte hoogte rond de 2 meter.

Verplanten

De Abies Procera zonder wortelkluit is niet geschikt voor verplanting. De kwaliteit is hier onvoldoende voor. Wanneer de kerstboom een wortelkluit heeft zou je hem wel kunnen verplanten.

Abies Procera kerstboom

Facebook

Was deze informatie nuttig? Like ons dan op Facebook.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »