Kerstboom plaatsing

Plaatsing kerstboom

Kerstbomen zijn een jaarlijks terugkerende traditie in de Nederlandse huiskamer. Met onderstaande tips kan je ervoor zorgen dat je lang kan genieten van de met zorg uitgezochte kerstboom.

Waar zet ik mijn kerstboom neer?

  • Plaats de kerstboom niet te dicht bij een kachel, openhaard of verwarming. Door de warme lucht zal de kerstboom uitdrogen en zijn naalden doen laten vallen.
  • Plaats de kerstboom niet in direct zonlicht, dit felle licht zorgt wederom voor teveel uitdroging.
  • Vermijd tocht, tocht zorgt ervoor dat de kerstboom uitdroogt. Hiernaast is het veelal zo dat op plekken waar het tocht ook mensen lopen, het is zonde als iedereen tegen de kerstboom aanloopt. Dit zal ook naalduitval veroorzaken.
  • Zorg voor een hoge luchtvochtigheid. Op deze manier zal de kerstboom minder snel zijn naalden laten vallen.
  • Vermijd hallogeenlampjes. Dit lampsoort creëert een hoop warmte, wat de naalduitval zal versnellen.
  • Nepsneeuw. Veel gebruikt als decoratie in de kerstboom, het is echter niet ideaal voor de boom. Het voorkomt dat de boom zuurstof kan opnemen. De regel die wij aanraden betreffende nepsneeuw is ''hoe minder hoe beter''.

Hiernaast is het verstandig om te realiseren dat een kerstboom uiteindelijk een plant is. Doe hier geen dingen mee die je ook niet zou doen met een normale kamerplant.

Kerstboom verzorging

Op zoek naar meer informatie over de verzorging van kerstbomen? Kijk dan op onze uitgebreide verzorgingspagina.

Kerstbomen verzorgingspagina

Kerstboom plaatsing

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »