Kerstboom temperatuur

Temperatuur kerstbomen

Kerstbomen zijn een jaarlijks terugkerende traditie die gepaard gaat met veel gezelligheid. Om tijdens de kerstdagen optimaal te kunnen genieten van de zorgvuldig uitgezochte kerstbomen zijn er bepaalde do's en dont's van belang om te weten. De temperatuur is een belangrijke factor omtrent de conditie en sierwaarde van elke kerstboom. Op deze informatie pagina tref je diverse tips omtrent het element ''tempratuur'' in relatie tot een kerstboom. Alles van transport tot opslag en de ideale huistemperatuur wordt hieronder beschreven.

Transport temperatuur

Transporteren van kerstbomen omvat diverse stadia, in al deze fases is 1 vuistregel van belang: ''Laat alles vloeiend verlopen''. Hiermee wordt bedoeld dat extreme temperatuurschommelingen dienen te worden voorkomen om de kwaliteit van de kerstboom te waarborgen. Wanneer de kerstboom van de plantage richting Nederland komt wordt hier rekening mee gehouden. Zo zal de boom tijdens dit proces altijd buiten blijven om de natuurlijke groei omstandigheden zo accuraat mogelijk na te bootsen.

De volgende fase in het transport traject is vanaf het verkooppunt naar huis. Indien je de kerstboom koopt en ophaalt met de auto let er dan op dat de verwarming in de auto niet op standje ''maximaal'' staat. De kerstboom kan hier van ''schrikken'' en sneller zijn naalden laten vallen bij thuiskomst.

Kerstboom transport

Acclimatisatieperiode

Wanneer de kerstboom thuis is aangekomen raden wij een acclimatisatieperiode van een dag aan. Plaats de kerstboom in de koudste ruimte van het huis, denk hierbij aan de schuur of een zolder.

Op deze manier kan de kerstboom geleidelijk wennen aan de temperatuur toename van buiten naar binnen. Door deze periode zal de kerstboom minder snel zijn naalden laten vallen en langer zijn sierwaarde behouden.

Huis temperatuur

Wanneer de kerstboom zijn dag acclimatiseren heeft gehad is het tijd om hem op zijn definitieve plek te plaatsen. Bij het selecteren van deze standplaats zijn diverse elementen van belang, deze lees je op onze informatie pagina over de plaatsing van een kerstboom.

Probeer de temperatuur binnenshuis niet te hoog te houden. Een kerstboom zal bij 26 vele malen eerder naalduitval vertonen dan bij 21.

temperatuur kerstbomen

Kerstboom temperatuur

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »