Verse Kerstboom

Versheid kerstbomen

Kerst is een periode van gezelligheid en genieten, kies daarom een kerstboom die in goede gezondheid verkeerd. Op deze manier heb je er meer plezier dan zorgen van. Hieronder hebben we de meest gebruikte testen om te bepalen of een kerstboom vers is onder elkaar gezet.

Is mijn kerstboom vers?

  • Schudden. Bij het kopen van een kerstboom kan je altijd het beste flink schudden aan de boom. Mocht deze op dit moment veel naalden verliezen is het verstandig om opzoek te gaan naar een gezondere kerstboom.
  • Duimtest. Op het moment van aanschaf een tak tussen de duim en wijsvinger pakken en een trekkende beweging maken. De kerstboom is gezond indien de naalden stevig blijven zitten, mocht dit niet zo zijn is het een boom van mindere kwaliteit.
  • Kleur. Op het moment van aanschaf is het van belang dat de kerstboom een gezond groene kleur heeft. Mocht de boom al een doffe donkere kleur hebben is de boom in mindere conditie.

Gebruik naast bovenstaande testen ook vooral het gezonde verstand. Wil de verkoper iets te graag van die ene boom af dan is het veelal verstandig die niet te nemen.

Kerstboom verzorging

Op zoek naar meer informatie over de verzorging van kerstbomen? Kijk dan op onze uitgebreide kerstbomen verzorgingspagina.

Kerstbomen verzorgingspagina

Verse Kerstboom

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »