Fiberstone plantenbakken

fiberstone informatie

Fiberstone plantenbakken.

Omschrijving Fiberstone

Fiberstone materiaal is gebaseerd op natuursteen en bestaat uit een mengsel van glasvezel en steengruis. Samen vormen deze twee materialen een oersterke combinatie geschikt voor zowel binnen als buiten en bij elke temperatuur. Fiberstone kent zijn oorsprong in de aquatische sport, de hars wordt ook gebruikt aan de onderzijde van boten en gewaardeerd om zijn stevigheid.

Productie van keramiek

Het productieproces van Fiberstone plantenbakken is vrijwel identiek aan dat van polystone plantenbakken.

Er wordt begonnen met een geheim mengsel van hars met gemalen steen. Dit wordt vervolgens door middel van een oude, ambachtelijke traditie als pasta met de hand in de mallen gedrukt. Opmerkelijk hierna is dat zij dit laten hard worden op kamertempratuur en niet in tegenstelling tot andere materialen afbakken in de oven.

Deze wijze van fabricage zorgt voor een sterk en solide eindproduct dat geschikt is voor zowel binnen als buiten. Als laatste stap in het productieproces wordt de plantenbak gespoten, met wel 7 lagen verf. Door deze speciale verf en de hoeveelheid hiervan zijn de plantenbakken uv-bestendig en zullen deze niet verkleuren door regen- zon- en wind invloeden.

Eigenschappen Fiberstone

  • Waterdicht Plantenbakken van fiberstone zijn waterdicht.
  • Deels Handgemaakt Sommige series zijn met de hand afgewerkt.
  • Geschikt voor buiten Deze bloempotten serie is geschikt voor gebruik buitenshuis.
  • Vorstbestendig Fiberstone bloembakken zijn vorstbestendig.
  • Uv-bestendig Fiberstone plantenbakken zijn uv-bestendig.
fiberstone informatie

Fiberstone plantenbakken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »