Fuchsia verzorging

De vrolijk gekleurde Fuchsia komt an origine uit Nieuw-Zeeland, waar de Maori hier al honderden jaren gezichtsverf van maken. Het is een kamerplant die ook geschikt is als balkonplant of terrasplant. Plaats de Fuchsia op een lichte standplaats zonder al te veel direct zonlicht en zorg dat de grond niet uitdroogt. Op deze manier heb je maanden plezier van de bloeiende Fuchsia.

Water geven

De grond van een Fuchsia moet in de bloeiperiode ten alle tijden licht vochtig te zijn. Let hierbij op dat er zich geen laagje water onderop in de pot vormt.
De Fuchsia vindt het niet fijn wanneer het water een te koude temperatuur heeft, wij adviseren water op kamertemperatuur te geven.

Sproeien

Sproeien van de Fuchsia is niet noodzakelijk, het kan zelfs zorgen voor verbanding op de bloemen.

Licht en warmte

Plaats de Fuchsia op een warme en zonnige plek zonder direct zonlicht. Je kan hierbij denken aan; voor een raam op het westen of oosten of 3-4 meter voor een raam op het zuiden.

Minimale temperatuur

Overdag: 20
'S nachts: 15

Verpotten

Verpotten van de Fuchsia kan je het beste doen direct na aanschaf of in het voorjaar. In het voorjaar is de plant in zijn groeifase en zullen eventuele beschadigingen aan de wortels sneller herstellen. Gebruik voor het verpotten een sierpot minimaal 15% groter dan de originele plantenbak. Verpot de Bellenplant in normale universele potgrond

Voeding

Tijdens en voor de bloeiperiode kan je de Fuchsia het beste bijvoeden. Wij adviseren om ten alle tijden de aanbevolen dosering te halveren, overvoeding is namelijk zeer schadelijk voor deze bloeiende kamerplant.

Onderhoud

Verkleurde Bloemen

Mochten de bladeren bruine of gele randen/vlekken krijgen dan is dit vaak een teken van teveel water. Sla enige tijd het watergeven over en verminder daarna de periodieke watergift.

Snoeien

De Fuchsia hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij jou exemplaar al oud is. In dat geval zal deze Fuchsia flink zijn uitgelopen en kan hij terug in model worden gesnoeid. Mocht de kamerplant last hebben van dode bladeren of verdorde takken kan je deze simpelweg wegknippen.

Vermeerderen

De Fuchsia kan het beste gestekt worden in het voorjaar. Zorg ervoor dat deze stek zonnig en vochtig wordt weggezet. Vaak doet men een plastic zak over de pot om de luchtvochtigheid te bevorderen.

Bloemen

De prachtige bloemen van deze bloeiende kamerplant komen voor in diverse beeldige kleurcombinaties, te denken aan; roze, paars, wit, rood, oranje en een combinatie hiervan. De bloemen zijn klein van formaat, zo'n 2 centimeter per stuk. De bloeiperiode is ongeveer 5 á 8 weken. Het is verstandig om uitgebloeide bloemen direct weg te knippen, dit bespaard de plant energie.

Giftig

De Fuchsia is niet giftig.

Ziektes

De Fuchsia kamerplant zal niet snel last hebben van ongedierte. Controleer deze toch geregeld en mocht hij last van ongedierte hebben raden wij aan dit chemisch te bestrijden.

Fuchsia verzorging

Facebook

Was deze informatie nuttig? Like ons dan op Facebook.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »