Rhododendron verzorging

De Rhododendron behoort tot de familie van de Azalea. Het zijn prachtige rijkbloeiende kamerplanten. De plant kan zo'n 50 centimeter hoog worden en bloemen in diverse kleuren krijgen. In de verzorging is het een makkelijke kamerplant, niet teveel direct zonlicht en geregeld water geven. Als je dit opvolgt heb je maanden plezier van de mooie bloemen van de Rhododendron.

Water geven

De grond van een Rhododendron dient ten alle tijden licht vochtig te zijn, zonder dat er zich een laagje water onderop in de pot vormt.

Sproeien

De Rhododendron waardeert een periodieke sproeibeurt. Dit bevordert de vitaliteit en sierwaarde van de kamerplant.

Licht en warmte

Plaats de Kamerazalea op een zonnige plek zonder direct zonlicht. Je kan hierbij denken aan een raam op westen of oosten of 3-4 meter voor een raam op het zuiden.

Overdag: 20
'S nachts: 15

Verpotten

De Rhododendron is een bloeiende kamerplant die veel mensen weggooien zodra hij is uitgebloeid. Mocht je hem willen bewaren raden wij aan om vanaf Juni de uitgebloeide Rhododendron in de tuin te plaatsen, op een standplaats in de half schaduw.

Voeding

Het bijvoeden van de Rhododendron is niet noodzakelijk maar wel toegestaan. Wij raden aan dit alleen in de zomer en lente periode te doen. Hiernaast is onze ervaring dat de aanbevolen dosering op de verpakking te hoog is, het halveren hiervan is een slimme beslissing.

Onderhoud

Verkleurde bladeren

Wanneer de bladeren van de Rhododendron geel worden is dit vaak een teken van teveel licht. Plaats de kamerplant dan 1 meter verder van het raam. Mochten de bladeren bruine randen of vlekken krijgen dan is dit 9 van de 10 keer een teken van teveel water. Verminder in dit geval de watergift.

Snoeien

De Rhododendron hoeft niet gesnoeid te worden, simpelweg de lelijke en verdorde bladeren verwijderen is afdoende om de sierwaarde te behouden.

Vermeerderen

De Rhododendron is lastig te stekken, het kan wel vanuit zaad.

Bloemen

De bloemen van de Rhododendron zijn tussen de drie en vijf centimer groot en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren zoals rood, roze, wit, paars en lila. De bloeiperiode van de Rhododendron is enkele maanden.

Giftig

De Rhododendron is niet giftig. Pas wel op met huisdieren en kleine kinderen, inname is niet goed.

Ziektes

De Rhododendron is een plant die niet snel problemen ondervindt van ongedierte of ziektes. Mocht hij hier toch last van krijgen raden wij aan dit chemisch te bestrijden.

Rhododendron verzorging

Facebook

Was deze informatie nuttig? Like ons dan op Facebook.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »