Tillandsia verzorging

De Tillandsia is familie van de Bromelia en komt van origine uit Zuid- en Midden-Amerika. Vrijwel alle Tillandsia's zijn Epifytisch, dat houdt in dat ze nauwelijks tot geen wortelpartij hebben. De naam is afkomstig van de Zweede botanicus Elia Tillands, deze had net als de Tillandsia een hekel aan water. De Tillandsia is een makkelijke kamerplant in verzorging. Hierbij is het meest belangrijk dat je de plant weinig water geeft.

Tillandsia onderhoud

 
Naam Dansend Prinsesje
Soort Tillandsia
Water Langer droog
Licht Zonnig tot half schaduw

Een greep uit ons grondplanten assortiment

Ons assortiment
 
Tillandsia water geven Algemene informatie watergeven Hulpmiddelen water geven

Water geven

De hoeveelheid, wijze en frequentie van het watergeven van een Tillandsia hangt van een ding af. Groeit jouw Tillandsia in aarde of zonder grond (als luchtplant). Indien hij groeit op potgrond is het van belang om de grond kort op te laten drogen alvorens je opnieuw watergeeft. Als de Tillandsia groeit als luchtplantje is het afdoende om hem in de zomerperiode elke week 1 maal te sproeien. In de winter voldoet eenmalig per 2 weken voldoende.

Sproeien

Het sproeien van de Tillandsia is noodzakelijk indien deze groeit als een luchtplantje. Dan is sproeien de wijze waarop deze kamerplant waterkrijgt. Indien jouw Tillandsia groeit op normale potgrond is het niet noodzakelijk deze te sproeien.

Licht en Warmte

De Tillandsia is een bloeiende kamerplant die het beste op een lichte standplaats kan worden geplaatst zonder direct zonlicht. Eventueel kan de Tillandsia ook op een standplaats met half schaduw worden geplaatst.

Temperatuur

Overdag: 32
'S nachts: 10
Tillandsia standplaats Algemene informatie zonlicht
Tillandsia verpotten Algemene informatie verpotten Assortiment plantenbakken

Verpotten

Vanwege de prijs en de afmetingen van de Tillandsia loont het vaak niet om de plant te verpotten, aangezien deze afsterft na zijn bloeiperiode. Mocht je een luchtgroeiende Tillandsia hebben kan je deze lijmen op de oppervlakte die jij wilt. Gebruik hiervoor geen giftige lijm.

Een greep uit ons hydrocultuur assortiment

Ons assortiment
 

Voeding

De Tillandsia verlangt geen extra voeding.

Voeding voor Tillandsia Algemene informatie voeding Pokon voeding
Tillandsia onderhoud Hulpmiddelen onderhoud

Onderhoud

Verkleurde Bladeren

Mochten de bladeren van de Tillandsia bruine of gele randen/vlekken krijgen of uitvallen dan is dit een teken van teveel water.

Snoeien

De Tillandsia hoeft niet gesnoeid te worden. Wel raden wij aan om dode bladeren en verdorde bloemen te verwijderen, ter behoud van de sierwaarde.

Vermeerderen

Het vermeerderen van de Tillandsia gebeurt van nature. Wanneer de bloeiperiode afgelopen is zal de plant 2 á 3 nieuwe stekjes aanmaken.

Bloemen

De Tillandsia kent bloemen in diverse tinten paars en roze of een combinatie hiervan. Er zijn ook exclusieve Tillandsia soorten met rood/gele bloemen en knalgeel. De bloeiperiode is afhankelijk van de verzorging zo'n 5 á 6 weken. Na de bloei zal de Tillandsia afsterven.

Giftig

De Tillandsia is niet giftig.

Ziektes

De Tillandsia is niet extra gevoelig voor een specifiek soort ongedierte. Indien de Tillandsia te nat staat is de kans op diverse soorten luis groter.

Tillandsia in bloei Meer over ongedierte bestrijding
Tillandsia verzorging

Facebook

Was deze informatie nuttig? Like ons dan op Facebook.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »