Asparagus verzorging

De Asparagus is volgens verhalen een kruising tussen de Asperge plant zoals wij deze kennen en een krulvaren. Het is een kamerplant die veel water gebruikt en het beste in de half schaduw kan worden geplaatst.

Een greep uit ons grondplanten assortiment

Asparagus assortiment >
 

Water geven

De grond van de Asparagus dient ten alle tijd licht vochtig te zijn, zonder dat er zich een laag water vormt onderop de plantenbak. De Asparagus verliest snel zijn sierwaarde indien hij te weinig water ontvangt. Hij zal dan erg slap gaan hangen.

Sproeien

Het is niet noodzakelijk om de Asparagus te sproeien, wel zorgt het ervoor dat eventueel ongedierte en stof van de plant worden afgespoeld. Hiernaast verhoogt het de sierwaarde van de kamerplant.

Licht en Warmte

De Asparagus groeit van nature onder een dicht bladerdek. Daarom gedijt de Asparagus het best op donkere of beschaduwde standplaats. Plaats de Asparagus direct voor een raam op het noorden, 2-4 meter voor een raam op het westen- oosten of 3-6 meter voor een raam op het zuiden.

Minimale temperatuur

Overdag: 20
'S nachts: 10

Verpotten

Omdat de Asparagus langzaam groeit is verpotten niet vaak nodig. Dit kan direct na aanschaf, maar beter in de lente of zomer. Neem hierbij een sierpot met een diameter die minimaal 20% breder is dan de huidige. Gebruik gewone potgrond en probeer zo min mogelijk de wortels te beschadigen. Het is verstandig om bij hoge plantenbakken een inzethoes te gebruiken. Dit voorkomt dat er onderin de pot water gaat rotten, wat buiten het bereik van de wortels is en op den duur wortelrot kan veroorzaken.

Voeding

De Asparagus is een kamerplant die met normale snelheid groeit en hierdoor geen extra voeding verlangt. Bijvoeden is niet noodzakelijk maar wel toegestaan. Mocht je hem voeding willen geven raden wij aan dit alleen in de lente en zomer periode te doen aangezien de plant zich in die periode het meest ontwikkeld. Hiernaast adviseren wij de aanbevolen dosering op het flesje te halveren, overvoeding is namelijk enorm schadelijk voor een plant.

Een greep uit ons hydrocultuur assortiment

Asparagus hydro assortiment >
 

Onderhoud

Verkleurde bladeren

Een Asparagus heeft niet snel last van verkleurende bladeren. Indien de bladeren lichter van kleur of zelfs geel worden kan de kamerplant het beste een meter verder van het raam worden geplaatst. Mochten de bladeren van de Asparagus bruine vlekken of bruine randen krijgen is dit vaak een teken van teveel water. Verminder in dit geval de watergift.

Snoeien

De Asparagus is een kamerplant die snel verwilderd. Snoeien kent hierdoor twee doelen. Als eerste het behoudt van de sierwaarde. Een wild uigelopen kamerplant is vaak niet heel mooi. Ten tweede is het goed voor de vitaliteit van de huisplant, hij hoeft zijn energie te verdelen over minder bladeren. Beide doelen komen de sierwaarde ten goede.

Vermeerderen

De Asparagus is een kamerplant die makkelijk te stekken is. Verdeel hiervoor de wortelkluit in een aantal goed bewortelde stukken en pot deze vervolgens op.

Bloemen

De bloemen van een Asparagus zijn zeldzaam, het is een soort dat zelden tot nooit in bloei komt in de huiskamer. De bloemen van deze kamerplant zijn langwerpig en wit van kleur.

Giftig

De Asparagus is giftig, voorkom inname bij kinderen of huisdieren. 

Ziektes

De Asparagus is een plant die niet snel problemen ondervindt van ongedierte of ziektes. Mocht hij hier toch last van krijgen raden wij aan dit chemisch of biologische te bestrijden.

Soorten

Bekende soorten Asparagus's welke 123kamerplanten regelmatig verkoopt zijn de Asparagus Plumoses en de Asparagus Falcatus.

Asparagus verzorging

Facebook

Was deze informatie nuttig? Like ons dan op Facebook.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »